Zeleni Vidmar je nazaj

Evropa 26. Jul 202117:30 > 22:01
FOTO: Saša Pahič Szabo.

Nejc Vidmar, že vrsto let eden glavnih obrazov prve slovenske nogometne lige, je v tej sezoni po letu sedenja na rezervni klopi spet številka ena Olimpije, na nedeljski prvenstveni tekmi proti Radomljam pa je spomnil na svoje najboljše čase. Bil je glavni junak tekme in z nekaj odličnimi obrambami poskrbel, da Ljubljančani tekme proti novincu v ligi niso izgubili.

“Rešil nas je pred porazom,” je po remiju z 1:1 v Radomljah ob debiju v slovenskem prvenstvu povedal trener Olimpije Savo Milošević in dal jasno vedeti, kdo je bil njen glavni junak.

“Zato sem pred petimi, šestimi leti prišel v klub. V prejšnji sezoni mi ni bilo lahko, a sem bil zelo motiviran. Treniral sem v tišini in delal na tem, da bom spet nazaj. Rezultati so vidni. Nikoli nisem skrival ambicij, da bi bil spet številka ena,” je povedal po Nejc Vidmar po nedeljski tekmi.

Pri zadetku Radomelj, ko je soigralec Uroš Korun žogo preusmeril v svojo mrežo, ni mogel narediti nič. Po tem je zbral nekaj sijajnih obramb. Zeleni Vidmar, ljubljenec ljubljanskih navijačev s člansko izkaznico navijaške skupine Green Dragons, je nazaj.

Spet spominja na tistega vratarja, ki je v majici Domžal postavil rekorden niz nepremaganosti v slovenski ligi (nepremagan je bil kar 1002 minuti), Olimpiji pa leta 2016 pomagal do prvega prvenstvenega naslova po dolgih 22 letih čakanja. Z njo je bil kot rezervni vratar prvak tudi leta 2018, v zelenem dresu pa osvojil tudi tri pokalne lovorike. Dvakrat kot prvi vratar.

Lovorike Nejca Vidmarja:

Državni prvak: 2016 (Olimpija), 2018 (Olimpija)
Pokalni prvak: 2011 (Domžale), 2018 (Olimpija), 2019 (Olimpija), 2021 (Olimpija).

Pomagal je tudi do pokalne lovorike v prejšnji sezoni, pa čeprav ni bil prvi ljubljanski vratar. V prvenstvu je branil Žiga Frelih in ostal brez lovorike, v pokalu je bil številka ena Vidmar in prišel do zmage.

Po negotovem poletju čez noč postal številka ena

Poleti je bilo, ker je imel pogodbo zgolj do konca junija, nekaj negotovosti glede njegove prihodnosti, nakar je sredi prejšnjega meseca sporočil “ostajam doma”, podpisal novo dveletno pogodbo. Takrat “uradno” še kot drugi vratar, a z jasnimi željami, da spet postane številka ena. Po težavah Freliha, ki niso povezane z nogometom, je to postal hitreje, kot so nekateri pričakovali.

Med pogovorom po koncu nedeljske tekme. FOTO: SK.

Po tekmi z Radomljami o težavah soigralca oziroma soigralcev seveda ni govoril, je pa zato nekaj besed namenil tekmi in dogajanju v klubu, ki ga že v sredo čaka pot na Malto, dan za tem pa povratna tekma drugega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo. Na prvi je doma proti Birkirkari zmagal z 1:0.

“Želel bi si, da bi bilo drugače, ampak tokrat sem imel veliko dela. Hvala bogu sem obranil nekaj strelov. Zato pa smo vratarji. Sicer pa zmaguje in izgublja ekipa,” je po tekmi o svoji bleščeči predstavi povedal Vidmar.

“Rezultat 1:1 je realen, čeprav bi si seveda želeli, da bi zmagali. Enostavno se še sestavljamo. V nekaterih malenkostih, enostavnih zadevah se še ne čutimo, kot bi si želeli. Mislim, da bo kmalu drugače. Verjamem, da bomo kmalu videti veliko boljše. Tudi rezultati bodo boljši,” je o tekmi z Radomljami povedal 32-letni Ljubljančan, ki je nasprotniku namenil nekaj pohval.

“Radomlje so zelo dobra ekipa. Niso me presenetile. Tudi na tekmi proti Bravu so bili Radomljani precej bolj konkretni od nasprotnika. To niso Radomlje, ki so v prvi ligi nastopale nazadnje. Marsikomu v ligi bodo povzročale težave, medtem ko mi še nismo na ravni, na kateri bi morali biti,” je povedal Vidmar, ki z rezultatom seveda ni bil zadovoljen, verjame pa v soigralce in to, da bo kmalu boljše.

“Ne vem, zakaj ne bi bil optimist. Nismo še kompletni. Zagotovo bo kdo še prišel, kdo bo morda tudi odšel. Verjamem, da bomo v vrhu in se borili za lovorike. Bomo tam, kjer moramo biti. Ne bo pa lahko, to je jasno. Čaka nas še veliko dela,” pravi Vidmar, ki verjame tudi v to, da ob Olimpija, čeprav še ni v najboljši formi, v žrebu za tretji krog Konferenčne lige. To bi seveda pomenilo, da je na četrtkovi povratni evropski tekmi izločila Birkirkaro.

Peklenski teden pred Olimpijo

“Tudi na Malti bo vreme zelo naporno, a bo takšno za oba nasprotnika. Verjamem, da bomo napredovali. Gremo po zmago tudi na drugi tekmi proti Birkirkari,” je sporočil Vidmar, ki ga že dva dni za tem, ko se bo s soigralci vrnil z vroče Malte, čaka še en velik, vroč izziv. Derbi z Mariborom v Stožicah, na katerem bo Olimpija verjetno morala biti veliko boljša, kot je bila pri zmagi na prvi tekmi sezone proti Birkirkari z 1:0 in zdaj, ko je remizirala z novincem v prvi ligi.

“Razpored nam ne gre na roko, a bo treba stisniti zobe. Verjamem, da bomo na vsaki naslednji tekmi boljši. Že v četrtek lahko popravimo nekatere malenkosti, agresivnost. Nismo še na ravni, ki bi si jo želeli. Od tega ne bežimo. So pa pred nami in za nami sami težki izpiti. Nič, tako v četrtek kot v nedeljo gremo na zmago. Upam, da nam uspe,” je povedal z naskokom najizkušenejši nogometaš v vrstah Olimpije.

Pohvali se lahko s kar 257 nastopi v prvi slovenski ligi. Za njim je tudi 14 evropskih tekem in kar 12 derbijev.

Njegov izkupiček z derbijev proti Mariboru je zanimiv. Štirikrat je zmagal, štirikrat remiziral in štirikrat izgubil. Na katero stran se bo jeziček na tehtnici prevesil v nedeljo pozno zvečer? Če bo branil tako, kot je na zadnji tekmi, obstaja veliko možnosti, da v njegovo korist …

Nejc Vidmar v dresu Olimpije:

Nastopi: 93
Prejeti zadetki: 93
Tekme brez prejetega zadetka: 33

Komentari

Vaš komentar