Prvi odziv iz Rogaške: Odstopil je dolgoletni predsednik

Nogomet 1. Sep 202316:58 0 komentarjev
Športni center Rogaška Slatina. Foto: NK Rogaška

Po današnjem sporočilu Nogometne zveze Slovenije, da je Rogaška tekmo proti Kopru izgubila za zeleno mizo, smo iz vrst novopečenega slovenskega prvoligaša že dočakali prvi izziv. Pričakovano je buren. S predsedniškega mesta kluba je odstopil Bojan Jeršečič.

Slatinčani so že pred odločitvijo NZS glede tekme 6. kroga Prve lige Telemach, ki je bila zaradi neupoštevanja pravil Rogaške, ta je za tekmo prijavila enega doma vzgojenega igralca premalo, napovedali, da v primeru zanje neustrezne razsodbe ne bodo odigrali prihajajoče prvenstvene tekme z Radomljami oziroma ne bodo nadaljevali s prvenstvom.

Zdaj, ko so se odgovorni odločili, da bodo tekmo registrirali s 3:0 v korist Kopra, tega iz Rogaške še niso potrdili, smo pa dočakali prvi buren odziv, ki napoveduje nadaljevanje pestrega dogajanja. Z mesta predsednika je namreč odstopil dolgoletni prvi mož Rogaške.

“Po več letih vodenja NK Rogaška, velikih osebnih vlaganjih v razvoj kluba, posledično tudi v napredek slovenskega nogometa, spoznavam, da je to način, ki v slovenskem nogometnem prostoru ni zaželen oziroma je celo kaznovan. Na podlagi zadnje odločitve Nogometne zveze Slovenije, s katero je ponovno pokazala svojo moč nad nemočnim, sem se odločil podati odstopno izjavo z mesta predsednika NK Rogaška in hkrati prekiniti vse sponzorske pogodbe, vezane na klube, ki tekmujejo pod okriljem NZS. Vrednote, kot so fair play, poštenje, enakost, razvoj mladih igralcev in dobrobit slovenskega nogometa, za kar smo se zavzemali v NK Rogaška, se ne skladajo z vrednotami krovne nogometne organizacije – še več, so v očitnem nasprotju z delom in odnosom NZS, zato je edina logična poteza umik iz celotnega sistema,” je izjava NK Rogaška, pod katero se je podpisal zdaj že nekdanji predsednik kluba Bojan Jeršečič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!