Radomlje v kadrovski rez še pred koncem jesenskega dela

Nogomet 9. Dec 202212:16
Nermin Bašić
Foto: Uroš Skaza

Po visokem porazu v Ljudskem vrtu (0:7) so se pri NK Radomlje odločili za slovo od glavnega trenerja Nermina Bašića. Bosansko-hercegovski strokovnjak je na klopi mlinarjev zdržal leto in pol.

Funkcijo glavnega trenerja je nastopil 10. junija 2021 in bil prijetno presenečenje lanske sezone, saj so Radomljani zdržali med elito.

Še več, pod taktirko Bašića so zasedli celo spodbudno 6. mesto.

Ob prelomnici za klub  je za javnost spregovoril predsednik NK Radomlje, Matjaž Marinšek: ”Vodstvo kluba in prvi trener članskega moštva Nermin Basić sta sklenila sporazumno prekinitev pogodbe. Skupaj smo ocenili, da je v tem trenutku to najboljša odločitev za klub. Zadnjo tekmo proti Celju bo odvodil strokovni štab članske ekipa na čelu z Amirjem Botonjićem in Rokom Hanžićem. NK Radomlje se Nerminu Bašiću zahvaljuje za njegov doprinos klubu. Bašić je najbolj zaslužen za to, da je ekipa v lanski sezoni ostala v prvi ligi, saj je nivo delovanja našega kluba dvignil na višjo raven. Nerminu bodo vrata v Radomlje vedno odprta.”

Večni navijač mlinarjev

Ob slovesu je spregovoril tudi Nermin Bašić: ”Želel bi se zahvaliti vsem v klubu, predsedniku, Mlinarjem, simpatizerjem kluba in igralcem. Vesel sem, da sem sodeloval pri pisanju zgodovine kluba. V Radomlje sem se lansko leto vrnil z namenom, da dokončan svoje delo in skupaj smo uspeli spisati eno najlepših obdobij tega kluba. Na žalost se poti na neki točki razidejo. Zelo sem vesel, da sem bil tu in brez zadržkov lahko rečem, da so bile Radomlje moj drugi dom. V tem klubu se mi je pripetilo veliko lepih stvari in na to obdobje bom ohranil zelo lepe spomine. Za vedno ostajam navijač NK Radomlje.”

Nermin Bašić
Foto: Uroš Skaza

Bašić je za konec dejal, da verjame v uspeh ekipe v Prvi Ligi Telemach. “Še enkrat hvala vsem in ostajam prepričan, da si lahko ta ekipa izbori obstanek v ligi.” Zadnje srečanje jesenskega dela Radomljane čaka doma proti Celju. Tekmo bo gostil domžalski Športni park.

Po naših informacijah je prvi kandidat za prevzem krmila v Radomljah nekoč uspešni nogometaš ter kasneje športni direktor Maribora, Oliver Bogatinov.

 

Komentari

Vaš komentar