Radovan Karanović: Nekateri igralci bodo morali pokazati več

Nogomet 1. Maj. 20221:27 > 1:45
Delite:
Radovan Karanović na novinarski konferenci po koncu tekme.

Radovan Karanović po remiju na derbiju s Koprom (1:1) ni bil najbolj zadovoljen, saj je menil, da bi Maribor glede na prikazano lahko zmagal in naredil velik korak na poti do tako želenega prvenstvenega naslova. "Imamo pa kljub temu vse v svojih rokah, a v zaključku bodo nekateri posamezniki morali pokazati več," je bil kritičen trener Maribora.

“Tekmo smo zelo dobro odprli in imeli v prvem polčasu vse pod nadzorom, pravočasno smo tudi zadeli. Potem smo iz običajne situacije prejeli gol, ki nas je ustavil. Vseeno smo imeli v drugem polčasu, čeprav nismo bili isti, nekaj lepih priložnosti, iz katerih bi morali zadeti za zmago. Čestitam Kopru, ki je odigral zelo dobro. Gremo naprej, imamo točko prednosti. Prvenstvo se nadaljuje,” je v uvodnem komentarju tekme najprej povedal Radovan Karanović, ki je pred derbijem s Koprom dejal, da bi bil zadovoljen tudi s točko.

Po zadnjem sodnikovem žvižgu na tekmi v skorajda polnem Ljudskem vrtu, ki je ponudil za slovenske razmere sijajno navijaško kuliso, je spremenil mišljenje.

“Na podlagi tega, kar se je dogajalo, s točko verjetno ne morem biti zadovoljen. Imeli smo lepše priložnosti. Iz dveh, treh stoodstotnih priložnosti, ki smo jih imeli tudi v drugem polčasu, bi morali zadeti,” je povedal trener, ki je na klop Maribora nepričakovano sedel septembra lani in v zadnje tri prvenstvene tekme vstopa s točko naskoka pred Koprom.

S 53 leti ima priložnost, da osvoji prvo trenersko lovoriko. Lahko postane slovenski prvak in vijoličastim prinese 16. prvenstveni naslov.

Prav toliko golov, 16, ima v tej sezoni na računu najboljši strelec Maribora, Srb Ognjen Mudrinski, ki je zadel tudi tokrat, medtem ko so preostali napadalci v domačem moštvu spet zatajili. Na to je po tekmi opozoril tudi trener.

“Dejstvo je, da je nekaj posameznikov, ki bi morali dati več. Ne more vsake tekme odločiti zgolj on. Ti fantje to tudi dobro vedo. Ne bi pa zdaj, ko so do konca še tri tekme, javno izpostavljal, za koga gre,” je bil kritičen Karanović.

Med glavnimi dolžniki je zagotovo Đorđe Ivanović. Tudi on je Srb, a precej manj učinkovit od svojega rojaka. Pozimi je v Ljudski vrt prišel kot velika, bombastična okrepitev, ampak do zdaj pokazal bolj malo. Zadel je le dvakrat in enkrat asistiral.

Morda pa napadalec, ki je v prejšnji sezoni blestel v dresu Olimpije, do konca prvenstva izpolni to, kar je v intervjuju za SportKlub pred časom povedal športni direktor. “Verjamem, da se bo v končnici, ko ga bomo tudi najbolj potrebovali, dvignil in pokazal, kaj zna,” je takrat dejal Marko Šuler.

Časa ima 26-letni Srb, ki je v prejšnji sezoni za Olimpijo na 34 prvenstvenih tekmah dosegel enajst golov in prispeval šest asistenc, bolj malo. Še gostovanje pri Bravu, domača tekma z Aluminijem in gostovanje pri Muri v zadnjem krogu.

Ognjen Mudrinski je spet zablestel, Đorđe Ivanović je spet razočaral.

O čem je po tekmi še govoril Radovan Karanović:

O odličnem začetku tekme:

“Fantje so v tekmo vstopili tako, kot smo pričakovali. Pokazali so kakovost, ki jo imamo, ampak vseeno smo prejeli prepoceni gol. Ko se boriš za prvaka, na tako pomembni tekmi dominiraš, a vseeno prejmeš zadetek, pride do psihološke blokade.”

O tem, ali ga je Koper v drugem polčasu presenetil:

“Niti ne, pripravljali smo se na Koper v obeh formacijah, tako 4-2-3-1 kot 4-1-4-1. Prej se je zgodilo to, da so nekateri posamezniki padli, niso našli pravih rešitev. To je glavni razlog, da je bil Koper v drugem delu igre na trenutke videti boljši. Kljub temu smo, kot sem že rekel, prišli do nekaj velikih priložnosti, ki bi jih morali izkoristiti.”

O vzdušju v Ljudskem vrtu:

“Da nismo zmagali, mi je žal predvsem zaradi občinstva, ki je bilo enkratno. Čestitam navijačem, ker so ustvarili odlično vzdušje. To je še en dokaz, da stojijo za nami. Moramo se jim oddolžiti z naslovom.”

O tem, da je opravil samo dve menjavi:

“Nisem želel menjati samo zaradi tega, da bi menjal. Zaupal sem igralcem, ki so tekmo začeli. Čakal sem, da bi zadeli še drugič, a nam to na žalost ni uspelo. Ena in druga ekipa sta bili videti zelo dobro, je pa res, da nekateri niso dali tega, kar smo od njih pričakovali.”

O tem, da je bil Kaheem Parris neviden:

“Gregor Sikošek ga je, ne glede na to, da danes morda ni bil najboljši, spet ustavil. Tako je bilo na vsaki tekmi proti Kopru, odkar sem jaz trener. Mislim, da Parris ni dobil niti enega dvoboja s Sikoškem, odkar sem tukaj.”

Sijajna kulisa v Ljudskem vrtu na derbiju proti Kopru.

O tem, kaj pričakuje od naslednjega nasprotnika Brava, ki ga po tekmi z Mariborom čaka finale pokala:

“Ne moremo kalkulirati. S kakšno postavo bo igral Bravo, ne morem vedeti, je pa dejstvo, da ima Bravo, tudi ko rotira, kar nekaj igralcev s prvoligaškimi izkušnjami. Ob tem so njegovi nogometaši vajeni na specifično igrišče v Spodnji Šiški. Ne glede na to, s kako postavo bo Bravo igral, v Ljubljani ne pričakujem niti malo lahke tekme.”

O tem, da bo moral Maribor na naslednji tekmi igrati brez kaznovanega Martina Mileca:

“Škoda, da je prejel rumeni karton zaradi ugovarjanja. Je pomemben člen naše ekipe. Njegov izostanek bo za nas velik hendikep. Že vso pomlad igra zelo dobro. Težko ga bo nadomestiti.”

O tem, kdo ima do konca sezone lažji razpored:

“Še vedno smo vodilni. Naredili bomo vse, da kot prvi pridemo v cilj. Če bo Koper vse tekme odigral tako dobro, kot igra v zadnjem času, bo treba zmagati na vseh treh tekmah. Upam, da bomo prvaki. Če ne bomo, bomo Kopru pošteno čestitali za naslov. Vse imamo v svojih rokah. Najbolj pomembno je, da gremo v zaključek prvenstva pozitivno.”

Zadetka z derbija med Mariborom in Koprom (1:1):

Gol Ognjena Mudrinskega za 1:0 v 26. minuti:

Gol Bedeja Osujija za 1:1 v 35. minuti:

Komentari

Vaš komentar