Raphinha namesto v Arsenal na drugo stran Londona

Nogomet 28. Jun 202221:00 > 22:49
Raphinha. Foto: guliverimage

Vse bolj se zdi, da se Brazilec Raphinha iz Leedsa seli v Chelsea. Zanj sta se resno ogrela tudi Barcelona in Arsenal, a bitko so očitno dobili modri.

25-letni Brazilec, ki se najbolje znajde na položaju desnega krilnega napadalca, si je želel prestopa v Barcelono, ki se je pošteno ogrela za nakup napadalca Leedsa, a finančna situacija Kataloncev ni rožnata. Zato je bilo bolj verjetno, da Raphinha ostane v Premier ligi.

Z njim se je povezovalo predvsem Arsenal, ki pa ni bil pripravljen ponuditi Leedsove željene vsote za nogometaša, ki je na spletni strani Transfermarkt vreden 45 milijonov evrov. Leeds je namreč za svojega nogometaša želel okoli 70 milijonov evrov, kar pa ni preveč za Chelsea. Za modre je poletni prestopni rok prvi pod novimi lastniki, ki očitno ostajajo podobno ambiciozni kot je bil pred njimi Roman Abramović.

Sledijo le še pogovori z nogometašem in njegovim agentom Decom, nekdanjim vezistom Chelseaja. Raphinhi pogodba z Leedsom poteče leta 2024.

V angleško Premier ligo je prišel iz Rennesa leta 2020 za približno 18 milijonov evrov. V pretekli sezoni je v Premier ligi na 35 tekmah zbral 11 zadetkov in 3 asistence.

Nizozemski nogometaš Sven Botman pa se je iz francoskega Lilla preselil k Newcastlu. Po informacijah angleških medijev je vrednost prestopa 40 milijonov evrov, pogodbo pa bo 22-letni branilec podpisal ta teden.