Razočarani Milošević po bolečem porazu napovedal sankcije

Nogomet 22. Avg 202120:52 > 23. Avg 2021 0:321 komentar
Trener Olimpije Savo Milošević je napovedal spremembe.

"Prvič sem kot trener Olimpije zares razočaran," je po porazu z 0:2 na obračunu proti mestnemu tekmecu Bravu povedal Savo Milošević. Trener Olimpije je zaradi odnosa, ki so ga v Spodnji Šiški pokazali njegovi nogometaši, napovedal spremembe oziroma sankcije, kot se je po tekmi izrazil.

Olimpija je na stadionu ZŠD Ljubljana doživela še tretji poraz v nizu in četrtega v zadnjih petih tekmah. Po sijajni predstavi na derbiju proti Mariboru, ko so nogometaši Olimpije večne tekmece premagali s 3:1, je v ljubljanski ekipi prišlo do velikega padca.

Proti portugalski Santa Clari je bila Olimpija v kvalifikacijah za Konferenčno ligo brez možnosti, izgubila je z 0:2 in 0:1, na dveh tekmah pa v nasprotnikov okvir vrat ni streljala niti enkrat. Vmes je z 2:1 premagala Tabor v Sežani.

Potem je sledil domač prvenstveni poraz z 1:3 proti Kopru in zdaj še razočaranje na stadionu ZŠD Ljubljana v Spodnji Šiški, kjer je Bravo dominiral od prve do zadnje minute in zasluženo zmagal z 2:0. Olimpija je bila na tekmi proti Bravu bleda, v nasprotnikov gol pa prvi strel sprožila šele po 80 minutah igre in močno razočarala.

Eden njenih izkušenejših nogometašev Antonio Delamea Mlinar je v televizijske kamere SportKluba takoj po koncu tekme povedal, da s soigralci danes ni bil vreden dresa Olimpije.

Njen trener je bil po tekmi malce manj slikovit, a vseeno zelo kritičen. “Zgodile se bodo nekatere spremembe, to je jasno. Kdor ni imel pravega odnosa, ne bo kaznovan, ampak sankcioniran,” je na novinarski konferenci po tekmi dejal Savo Milošević.

Pred slovitim nekdanjim srbskim nogometašem, ki je v Ljubljano prišel letos poleti, je sicer nov peklenski teden, preden se bo slovenska Prva liga Telemach zaradi reprezentančnega premora ustavila. Najprej ga v sredo čaka zaostala tekma proti Domžalam, potem se bo v nedeljo doma pomeril z Aluminijem iz Kidričevega.

FOTO: Uroš Skaza.

O čem vse je Savo Milošević govoril:

O tekmi:
“Najprej čestitke Bravu, ki je prikazal boljšo igro in je zasluženo zmagal. Tekma je bila natanko taka, kot smo pričakovali. Igrali smo proti izkušeni ekipi, ki ve, kaj hoče. Danes Bravu nismo bili dorasli. Prvič, da sem kot trener Olimpije razočaran nad tem, kar so moji fantje pokazali. Predvsem odnos do igre od prvega trenutka ni bil pravi. Takoj sem videl, da za razliko od nasprotnika igramo mlahavo in nismo dovolj zbrani. Od sebe nismo dali stotih odstotkov, ki jih potrebuješ na vsaki tekmi, predvsem pa proti taki ekipi, kot je Bravo. S takim odnosom danes nismo imeli možnosti.”

O tem, kaj je vzrok za slab odnos:

“Sigurno nas je serija šestih, sedmih tekem, ki smo jih odigrali v času, ko smo bili v Evropi, izmučila. Ključni igralci so razočarali. Ko je tako, potem je težko. Imamo tudi dosti mladih igralcev, za katere pa so takšne tekme težke. To je eden od razlogov za slabo igro, ampak za odnos pa ni opravičil.”

O tem, ali je presenečen nad slabo igro svojih nogometašev:

“Moram priznati, da sem. Prvič sem zares razočaran. Ko smo izgubili proti Kopru na zadnji tekmi, nisem bil. Logično mi je bilo, da bomo po tekmah v Evropi izmučeni in bomo v drugem polčasu padli. Tudi proti Santa Clari smo na obeh tekmah pokazali pravi odnos. Dokler smo imeli moč, je bilo proti Kopru dobro. Izgubili smo proti Santa Clari, ki je odlična ekipa. Ni bilo nobenih zamer. Danes pa je zgodba drugačna. Skušam najti opravičilo, a drugega kot to, da so naši ključni nogometaši utrujeni in so padli, ne morem najti.”

V sivino igre Olimpije se je vklopil tudi njen krilni napadalec Aldair.

O morebitnih kaznih za nogometaše:
“Zgodile se bodo nekatere spremembe, to je jasno. Ne bi pa rekel, da gre za kazen, ampak za korekcije. Trenerji moramo popravljati zadeve na osnovi tega, kar vidimo na igrišču. Kdor ni imel pravega odnosa, ne bo kaznovan, ampak sankcioniran.”

O tem, kako naprej:
“To je nogomet. Že čez tri dni nas čaka nova tekma. Na žalost ali pa na srečo. To, kar se je zgodilo, je za nami. Fantom sem po tekmi v garderobi rekel, da bom moral marsikaj popraviti tudi sam. Nisem eden tistih, ki bi kazal s prstom na druge in prelagal svojo odgovornost. Jaz sem kriv. Tudi, če so oni na igrišču slabi, sem kriv jaz. Drugo pa je, ko ni pravega odnosa. To ni moja krivda. V vsakem primeru bom delal na tem, da se kaj takega ne bo več ponovilo. Če si profesionalec tukaj ali kjerkoli drugje, potem si obvezan, da vedno daš svoj maksimum. To je bila naša največja težava, ki smo jo danes imeli. To je tisto, kar bom vedno zahteval. Da vsak, ki pride na igrišče, pokaže pravi odnos. Če ne drugega, vsaj to. Nogometaši morajo vedno dati vse od sebe.”

O srbskem napadalcu Savi Petrovu, ki ga še na peti tekmi zapored ni bilo niti na klopi:
“Enostavno je, drugi imajo prednost. Trudim se, da bi bil korekten do vseh. Priložnost dobijo tisti nogometaši, ki si to zaslužijo.”

O kadru, ki ga ima na voljo:
“Ne vem, kaj naj v tem trenutku rečem. Evidentno je, da bi nam prišlo prav še nekaj igralcev.”

Zadetka s tekme v Spodnji Šiški:

Vanja Drkušić:

Sandi Ogrinec:

Komentari

Vaš komentar