Repas: “Prvi del sezone se ni končal po mojih željah”

Nogomet 25. Jan 202212:06
Jan Repas

Maribor je eden od treh slovenskih nogometnih prvoligašev, ki se na nadaljevanje sezone v teh dneh pripravlja v Turčiji. Vodilna ekipa prve lige Telemach po dveh pripravljalnih tekmah kaže solidno formo, kar pa po besedah člana vijoličnih Jana Repasa "ne šteje še nič".

“Zaenkrat poteka vse super. Treningi so fizično zelo zahtevni, a smo v takšnem obdobju in moramo to prebroditi,” je iz Beleka v Turčiji dejal gost oddaje Pod prečko in član Maribora Jan Repas.

Nekdanji član Domžal se s soigralci v spremenljivih vremenskih razmerah pripravlja na udarno nadaljevanje sezone, saj se bo že 12. februarja pomerili z Olimpijo – derbi, ki ga bodo Štajerci podobno kot Ljubljančani pričakali v močno spremenjeni zasedbi.

Če dajo novincem čas, se bodo dokazali

V zadnjih tednih so namreč Ljudski vrt zapustili Robert Voloder, Blaž Vrhovec, Rudi Požeg Vancaš in llija Martinović, moštvu pa so se med drugim pridružili Đorđe Ivanović, Max Watson in Stevan Nikolić.

“V tem prestopnem roku se je zgodilo zelo velik sprememb. Morali se bomo znajti brez njih. Dobili smo nove okrepitve in na tem je treba graditi. Tudi novince smo lepo sprejeli v ekipo. Če jim damo čas, bodo pokazali svoje,« je prepričan Repas, ki bo v nadaljevanju prvenstva stremel tudi k lastnemu dvigu forme. Predvsem na strelskem področju, saj je jeseni mrežo zatresel le enkrat.

“Statistično se prvi del sezone ni končal po mojih željah. Stremim k temu, da bom več prispeval ekipi in dal še kakšen gol več,” poudarja 24-letnik.

Danes dvoboj s Crveno zvezdo

Mariborčani so sicer doslej odigrali dve pripravljalni tekmi. Doma so najprej s 4:0 premagali Triglav, v Beleku pa se razveselili še zmage z 2:1 proti avstrijskemu Linzu. Danes jih čaka še zanimiv dvoboj s Crveno zvezdo.

“Z rezultatom smo lahko zelo zadovoljni, a vemo, da to še nič ne šteje. Do začetka prvenstva moramo narediti vse, da bomo pravi. Čaka nas zahteven nasprotnik. Vsi vemo, da je Crvena zvezda igrala v evropskih tekmovanjih. Treba se je spočiti, odigrati na najboljši možni način in zmagati,” je še pristavil Repas, ki je sicer proti Linzu zaigral na levem krilu, pa čeprav še precej raje igra na sredini igrišča.

Komentari

Vaš komentar