Nedelja se bliža – Slovenija znova na Sportklubu!

NZS/Twitter

Pred slovensko nogometno reprezentanco, ki jo vodi selektor Matjaž Kek, so naporni dnevi. Ta konec tedna se vrača Liga narodov, Slovenija pa bo proti Kosovu že v nedeljo lovila drugo zmago v tem tekmovanju. Vse tekme Lige narodov vključno s studijskim delom si oglejte V ŽIVO na SPORTKLUBU.

Slovenija je drugo sezono Lige narodov začela z dvema domačima obračunoma v Stožicah, na katerih je zbrala štiri točke. Sprva se je z Grčijo razšla brez zadetkov, nato pa po zaslugi prvega reprezentančnega zadetka Damjana Boharja proti Moldaviji prišla do premierne zmage proti Moldaviji.

Jan Oblak in soigralci bodo znova na delu 11. oktobra, ko bodo gostovali na Kosovem (20:45), in tri dni kasneje, ko jih čaka še gostujoči obračun proti Moldaviji (20:45). Že 7. oktobra pa se bodo na prijateljskem obračunu v Stožicah srečali s San Marinom (20:45).

Povezano

Smo v novem položaju s tremi tekmami v enem oknu in to narekuje kakšno ime več na seznamu. V ligi narodov pa so igralci suspendirani že po drugem kartonu, zato lahko skozi teden pride na seznam še kakšno novo ime, tudi zaradi tega, ker bomo iz Prištine potovali neposredno v Kišinjev. Pričakovanja pa so jasna, želim zmagati na vsaki tekmi, od San Marina do Moldavije. Bosta pa gostovanji dali kakšno informacijo več in pokazali, v katero smer se razvijamo,” je ob predstavitvi kandidatov pojasnil selektor Matjaž Kek, ki zaradi omejitev glede novega koronavirusa spet nima na voljo igralcev iz ZDA in Azije.

Kek s seznamom igralcev ni presenetil. Poleg novinca Sandija Lovrića, ki ga je Kek napovedal že pred septembrskima tekmama, je prvič reprezentančni poziv dobil tudi član hrvaškega Osijeka Mario Jurčević. Selektor je sredi prejšnjega tedna naknadno vpoklical še vezista Davida Tijanića, ki na začetku nove sezone blesti v poljski ligi.

Vse tekme Lige narodov vključno s studijskim delom si oglejte V ŽIVO na SPORTKLUBU. (vir izjave: nzs.si)