V ŽIVO: Kek objavil seznam za Kosovo in Grčijo

Reprezentance 1. Nov 202011:11 > 11:13
M24.si

Sredi meseca novembra nas čaka nova reprezentančna akcija z novimi prenosi slovenske reprezentance na Sportklubu. Selektor Matjaž Kek je seznam povabljenih igralcev predstavil danes.

Novinarska konferenca z Matjažem Kekom pred novembrskimi tekmami.

Objavil/a Sportklub Slovenija dne Ponedeljek, 02. november 2020

Čeprav Slovenci oktobra niso nastopili v najmočnejši postavi, je bil selektor Matjaž Kek lahko več kot zadovoljen s prikazanim. Po zmagi na prijateljski tekmi s San Marinom, sta sledili še dve zaporedni gostujoči zmagi v Ligi narodov proti Kosovu in Moldaviji, s čimer je Slovenija prevzela vodstvo v skupini 3 Lige C. Po treh zmagah in remiju ima Kekova četa 10 točk, drugi Grki 8, Kosovo je tretje z dvema točkama, Moldavija pa zadnja z eno samo osvojeno točko.

Slovenci oktobra niso blesteli samo v napadu, ampak tudi v obrambi. Skupno slovenska obramba že pet tekem zapored ni prejela zadetka. “Z dvema zmagama gremo lahko v zadnji del Lige narodov samozavestni in odločni, na drugi strani pa sem moramo zavedati, da nas še čaka veliko dela, zato moramo ostati tudi skromni, ponižni in osredotočeni na svoje delo,” je po tekmi za Sportklub povedal Kek.

Slovenijo 11. novembra sprva čaka prijateljska tekma proti Azerbajdžanu, 15. novembra sledi domači obračun s Kosovim, 18. novembra pa sledi še gostovanje v Grčiji, ko naj bi padla tudi odločitev o prvem mestu v naši skupini. Kek bo seznam povabljenih igralceh razkril v ponedeljek, vse tekme Lige narodov vključno z obračuni Slovenije si oglejte V ŽIVO na SPORTKLUBU.