Grki pred "finalom": Čutimo pritisk, to je dobro

Reprezentance 17. Nov 202012:00 > 12:24
NZS/Twitter

Grška nogometna reprezentanca bo v sredo ob 20.45 v Atenah izzvala Slovenijo in jo poskusila izriniti s prvega mesta skupine 3 v Ligi C.

Sportklub Slovenija

Sloveniji za prvo mesto zadošča že remi, s katerim bi varovanci Matjaža Keka po tekmi lahko proslavili uvrstitev v drugi nivo Lige narodov. To je bil pred začetkom druge sezone tega Uefinega tekmovanja tudi tihi cilj.

Naloga bo vse prej kot enostavna, saj so Grki pod taktirko Johna van ‘t Schipa postali zelo nevarna reprezentanca, na katero pa Slovenija tako ali tako nima lepih spominov. Slovenija Grčije na šestih medsebojnih tekmah še nikoli ni premagala, ob treh porazih so se naši fantje razveselili treh remijev.

Grke ima v lepem spominu Jasmin Kurtić, junak zadnje tekme s Kosovim. Kurtić je prav proti Grčiji dočakal reprezentančni debi in hkrati tudi prvenec. To se je zgodilo na prijateljski tekmi 26. maja 2012, ko sta se reprezentanci v Avstriji razšli z 1:1. Kurtić, ki je po nedeljski zmagi proti Kosovu razkril veselo novico o naraščaju, bo v sredo vsekakor storil vse, da s soigralci Sloveniji priigra prvo zmago proti Grčiji.

Naloga bo zelo zahtevna, Grki pa se na sredino tekmo pripravljajo, kot da gre za finale evropskega prvenstva. Nekdanji evropski prvaki iz leta 2004 so na Twitterju pripravili kolaž zadetkov svoje reprezentance v tej sezoni Lige narodov, posnetki pa razkrivajo, da je Grčija zares postala izrazito bolj napadalna reprezentanca, kot je bila v preteklosti.

Vedno je prisoten pritisk. To velja tudi za jutrišnjo tekmo. Mislim, da je pritisk nekaj dobrega, saj si želimo rezultata, ki bi nas popeljal do prvega mesta. Kot je bilo že večkrat omenjeno, gre za finale in v finalu je vedno zmagovalec. Osredotočeni smo na Slovenijo, pripravljamo se na zmago,” je na novinarski konferenci povedal nizozemski strokovnjak na klopi Grčije in dodal:

Želimo zmagati, razmišljamo samo o tem. Ne bomo spreminjali sloga igre. Za Slovenijo igra tudi remi, kar na nas daje še nekaj dodatnega pritiska, a tega smo vajeni. Igralci so vajeni pritiska. Od sebe bomo dali vse in še več, na koncu pa bomo videli, če bo to dovolj.

Znana je tudi sodniška zasedba za sredin finale skupine 3 v ligi C. Pravico bodo delili Španci, glavni sodnik pa je Carlos del Cerro Grande. Pomočnika sta Juan Carlos Yuste Jimenez in Roberto Alonso Fernandez, delo četrtega sodnika pa bo opravljal Guillermo Cuadra Fernandez.

Tekma bo potekala na stadionu Georgios Kamaras, tudi tokrat pa na Sportklubu za vas pripravljamo studijski del, ki se bo začel ob 20.00. Obračun sledi ob 20.45.