LN: Med elito Češka, Avstrija, Wales in Madžarska

Reprezentance 18. Nov 202022:48 > 23:01
REUTERS/David W Cerny

Odigrane so bile tekme zadnjega kroga lige narodov lige B. Znane so vse ekipe, ki bodo igrale v ligi A v naslednji izdaji. To so poleg Madžarske še Češka, Avstrija in Wales.

Madžarska si je ob zmagi nad Turčijo in porazu Rusije zagotovila uvrstitev v najvišji rang. Češka je tja odšla potem, ko je na tekmi proti Slovakom slavila z 2:0. Prav tako so Čehi izkoristili minimalen poraz Škotov v gosteh proti Izraelu z 0:1. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Iz skupine 1 gre po veliki drami v elitni rang tekmovanja Avstrija. Čeprav je Norveška pred tekmo že dobila informacijo, da je bila njihova tekma proti Romuniji registrirana kot zmaga s 3:0 so Norvežani z golom Zahida na Dunaju vodili z 1:0. Na koncu je njihove sanje v četrti minuti dodatka razblinil Adrian Grbić. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Walesu je bil na tekmi proti Finski dovolj neodločen rezultat, da bi se uvrstili v ligo A, a so na koncu doma slavili s 3:1. Gole za domače so dosegli Harry Wilson, Daniel James in Kieffer Moore, častni zadetek za Fince pa je dosegel Teemu Pukki. Finci bodo ostali v ligi B, prav tako kot Irska, ki je v Dublinu proti Bolgariji, ki se vrača v ligo C igrala 0:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore