V živo na SK 1: Ob 20.00 Messi, ob 22.00 mega derbi med Španijo in Italijo

Reprezentance 5. Mar 201410:30 > 12:01

Ljubljana – Današnji dan bo minil v znamenju prijateljskih obračunov državnih reprezentanc. Slovenci gostujejo v Alžiriji, štiri nadvse zanimive obračune si boste v živo lahko ogledali tudi na programih Sport Kluba.

V ospredju je seveda mega obračun med Španijo in Italijo, ki ga bomo ob 22.00 prenašali na SK 1. V zadnjih letih morda celo najboljši evropski ekipi imata iz preteklosti še kar nekaj neporavnanih računov. Furija je v finalu evropskega prvenstva s 4:0 odpihnila Azzurre in bila boljša tudi v polfinalu pokala Konfederacij v Braziliji. Danes bržkone ne bo pravi čas za poravnavo starih računov, saj bodo eni in drugi verjetno skrivali svoja glavna orožja.

Španski selektor Vicente del Bosque ima bolj kot ne sladke skrbi. Na razpolago ima široko paleto izjemno kakovostnih nogometašev pa so tokrat brez povabila na reprezentančno akcijo med drugimi ostali tudi Juan Mata, Fernando Torres ter Gerard Pique, Alvaro Arbeloa in David Villa, ki imajo sicer druge težave.

Ima reprezentanca slabo podporo? Ne verjamem, vsi vemo, da bomo prav vsi veliki navijači Italije, ko se bo začelo svetovno prvenstvo. Polemike, ki smo jih imeli v zadnjem času, so le izgubljanje časa in energije. V vsakem primeru moja prihodnost v reprezentanci ostaja odprta tema, ki se je bomo lotili v prihodnje,” je dejal italijanski selektor Cesare Prandelli in dodal: “Španci so moji favoriti za zmago na svetovnem prvenstvu, skupaj z Nemčijo, Argentino in Brazilijo. Kar se nas tiče, ni stvari, ki bi me skrbele in mislim, da nimamo težav z napadom. Bolj me skrbi dejstvo, da je v zadnjem krogu prvenstva igralo le 38 odstotkov italijanskih igralcev.

Messi in druščina v deželi Drakule

Zanimivo pa ne bo le na Vicente Calderonu, temveč tudi drugod po Evropi. Program začenjamo ob 20.00, ko na SK 1 prenašamo dvoboj Romunije in Argentine, ob 20.45 na SK 3 sledi BelgijaSlonokoščena obala, ob 21.00 pa na SK 2 še AnglijaDanska.

Prijateljske tekme:

Ob 20.00 v živo na SK 1:

Romunija – Argentina

Ob 20.45 v živo na SK 3:

Belgija – Slonokoščena obala

Ob 21.00 v živo na SK 2:

Anglija – Danska

Ob 22.00 v živo na SK 1:

Španija – Italija

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images