Kdo v najdražji enajsterici svetovnega prvenstva?

Reprezentance 6. Jun 201410:38 > 10:53

Ljubljana – Svetovno prvenstvo v Braziliji je tik pred vrati. Na zboru najboljših svetovnih reprezentanc se bo kar trlo zvezdniških imen. Kdo pa so tisti najdražji?

Nemški Transfermarkt, ki je specializiran za finančno plat nogometa, se je pred začetkom obračunov v Braziliji malce poigral s številkami in izluščil “najdražjo enajsterico” na prihajajočem mundialu. Pričakovano največ igralcev prihaja iz španskega in nemškega prvenstva, ki imata vsak po tri svoje predstavnike.

Na prvem mestu je zvezdnik Barcelone Lionel Messi, ki je po oceni Transfermarkta  vreden kar 106 milijonov funtov, medtem ko je najcenejši Brazilec Marcelo, ki je ocenjen na “zgolj” 22 milijonov funtov.

V ekipi so po trije Brazilci, Španci in Nemci, Messi in Portugalec Cristiano Ronaldo, ki je z 88 milijoni funti drugi najdražji.

O tem, koliko je kdo realno vreden, bi lahko premlevali tisoč dni in tisoč noči, a dejstvo je, da bi omenjena enajsterica zagotovo bila med glavnimi favoriti za zmago na svetovnem prvenstvu.

Spodaj poglejte, kdo je še pristal med najdražjimi.

Manuel Neuer (31 milijonov); Philipp Lahm (26 milijonov), Sergio Ramos (35 milijonov), Thiago Silva (35 milijonov), Marcelo (22 milijonov); Cesc Fabregas (44 milijonov), Andres Iniesta (48 milijonov), Mario Götze (48 milijonov); Cristiano Ronaldo (88 milijonov), Neymar (52.8 milijonov), Lionel Messi (106 milijonov)

Author: Ž. Š., Foto. Getty Images