Pele opozarja na neizkušenost Neymarja

Reprezentance 11. Jun 201413:50 > 15:55

Ljubljana – Prvi adut Brazilije na hitro bližajočem se svetovnem prvenstvu bo zvezdnik Barcelone Neymar, na katerega rojaki po mnenju slovitega Peleja izvajajo prevelik pritisk.

Brazilija v četrtek v Sao Paulu odpira svetovno prvenstvo proti Hrvaški. Zmaga za domačine je nujna, v primeru neuspeha bi se na Neymarja in kolege zgrnile številne kritike. Kar nekaj brazilskih adutov bo v četrtek prvič okusilo slast igranja na svetovnem prvenstvu, med njimi bo tudi zvezdnik Barcelone, sicer prvi adut domačinov. Če vprašate Peleja, potem ima Neymar na svojih ramenih prevelik pritisk.

“Neymar je mlad. To je velik pritisk in velika odgovornost. Mislim, da to ni dobro za igralca, ki bo šele prvič nastopil na svetovnem prvenstvu,” je dejal Pele. Brazilci bodo Hrvate pričakali na krilih devetih zaporednih zmag in impozantno gol razliko 30:2! “Prvič v zgodovini ima Brazilija boljšo obrambo kot napad. Defenzivni del ekipe je sijajen. Nadejam se le, da bomo prišli do pravega pretoka žoge iz sredine v napad,” je še dodal Pele.

Brazilci so se do sedaj petkrat veselili naslova svetovnih prvakov. Nazadnje leta 2002, ko je na klopi sedel ravno zdajšnji selektor Luiz Felipe Scolari.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images