Suarez zaradi ugriza na hladnem štiri mesece

Reprezentance 26. Jun 201416:24 > 16:52

Ljubljana – Mednarodna nogometna zveza (FIFA) ni imela milosti za Luisa Suareza i njegov izpad na tekmi proti Italiji. FIFA je Urugvajca kaznovala s štirimi meseci prepovedi ukvarjanja z nogometom v kakršnikoli obliki, ob tem pa še prepoved igranja za Urugvaj na naslednjih devetih tekmah.

Urugvajci so se nadejali, da jo bo Luis Suarez odnesel brez kazni, a seveda je bil to račun brez krčmarja. FIFA ni imela milosti do Urugvajca, ki je na tekmi zadnjega kroga skupinskega dela ponovno povsem izgubil živce in ugriznil italijanskega branilca Giorgia Chiellinija. Suarez si je podoben spodrsljaj privoščil že tretjič v svoji sicer zelo uspešni karieri.

Potezo Suareza so obsodili praktično vsi ljubitelji nogometa po svetu, v bran so mu stopili le rojaki, kar ni bilo dovolj. FIFA je ostro kaznovala Sureza, ki je dobil prepoved igranja za Urugvaj na naslednjih devetih tekmah in štiri mesece prepovedi ukvarjanja z nogometom v kakršnikoli obliki! To pomeni, da je Suraez že končal z nastopi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji. V omenjeno prepoved je vključeno tudi obiskovanje stadionov. Za nameček pa bo moral Urugvajec plačati tudi 100.000 švicarskih frankov denarne kazni.

Suarez bo tako v novi sezoni, v kolikor ostane član Liverpoola, prvič lahko nastopil šele 1. novembra proti Newcastlu. Zanimivo, da je Urugvajec zaradi ugriza Branislava Ivanovića izpustil že začetek minulega tekmovalnega obdobja.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images