Scolari o zaroti: FIFA ne želi, da Brazilija osvoji SP

Reprezentance 2. Jul 201414:50 > 16:27

Ljubljana – Čeprav je kar nekaj takšnih, ki so prepričani, da so sodniki na svetovnem prvenstvu daleč najbolj naklonjeni domačinom, brazilski selektor Luiz Felipe Scolari meni, da si pri FIFI nikakor ne želijo, da bi še šestič postali svetovni prvaki.

V igri za sveti gral je ostalo le še osem reprezentanc. Ob Brazilcih še Argentinci, Belgijci, Nemci, Kolumbijci, Kostaričani, Francozi in Nizozemci. Kdo bo 13. julija najbolj nasmejan, je praktično nemogoče napovedati. Selektor domače reprezentance Luiz Felipe Scolari pa je prepričan, da bodo pri FIFI naredili vse, da to ne bo Brazilija.

“FIFA ne želi, da Brazilija postane svetovni prvak,” je v neformalnem pogovoru domači sedmi sili zaupal Scolari. Slednji ne skriva, da se kar malce boji četrtfinalnega obračuna proti izjemni Kolumbiji. Scolari pa opozarja tudi na domnevno milo politiko mednarodne nogometne zveze do nizozemskega selektorja Louisa van Gaala in njegovih komentarjih, da gre Brazilcem na domačih tleh marsikaj na roko.

“Sodniki nam ničesar niso dali, kdo bi vedel, če bomo postali prvaki,” je dejal Scolari po tekmi s Čilom. Sedaj naj bi šel še korak dlje in obtožil FIFO, da pripravlja tajni načrt, kako zaustaviti brazilski pohod na šesti naslov svetovnega prvaka.

Brez dvoma se napetost in s tem tudi besedne vojne ter miselne igrice približujejo vrelišču.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images