Messi ga ni prepričal: Ni najboljši vseh časov

Reprezentance 11. Jul 201415:08 > 15:15

Ljubljana – Pravijo, da so okusi različni in res je tako. Lionel Messi je po mnenju številnih najboljši nogometaš vseh časov, a med slednje ne spada sloviti Jose Mourinho.

Lionel Messi pod vodstvom Joseja Mourinha še ni igral, a brez dvoma eden drugega poznata do potankosti. V debato, ali Messija lahko enačimo s Pelejem in Diegom Armandom Maradono, se je tako vključil tudi Portugalec. Ni jih malo, ki pravijo, da Messi za vstop med “nesmrtne” potrebuje le še odmeven rezultat z reprezentanco, ki mu je ne glede na razplet nedeljskega finala, uspel na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

“Mislim, da je Messi fantastičen igralec. Ne rabi osvojiti svetovnega prvenstva, da bi ga imeli za fantastičnega igralca. Ne rabi osvojiti svetovnega prvenstva, da bi ga označili za odličnega igralca. Toda za mene on ni najboljši vseh časov,” je pojasnil Mou.

“Posebnega” so na mundialu navdušili predvsem Arjen Robben, Manuel Neuer in Paul Pogba. “Mislim, da je Robben najboljši igralec prvenstva. Mislim, da je bil od prvega dneva naprej na najvišjem nivoju, nikoli ni nihal gor in dol, vedno je šel le gor. Za Pogbaja bi rekel, da je bil najboljši mladi igralec, ker je za njim dobro prvenstvo, čeprav se njegova reprezentanca ni prebila med najboljše štiri. Mislim, da je dokazal, da je velik igralec za naslednje prvenstvo. Najboljši vratar? Če bo Neuer tako dober in zanesljiv tudi v finalu, bi rekel, da on,” je svoj pogled na rubriko najboljših podal Mourinho.

“Ogromno velikih ekip je razočaralo. Anglija, Portugalska, Španija, Italija. Veliko od teh ekip je odigralo pod pričakovanji in se niso niti prebili iz skupine, toda za nami je izjemno svetovno prvenstvo. Kostarika, Kolumbija, Čile, ZDA, Alžirija, to se krivci za prelepo svetovno prvenstvo,” je še dodal vedno zanimivi Mourinho.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images