Katanec na Norvežane in Švicarje brez Birse in Iličića

Ljubljana – Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je objavil spisek igralcev, na katere računa na zadnjih kvalifikacijskih tekmah za SP 2014 v Braziliji proti Norveški in Švici.

Slovenci se bodo v zaključku kvalifikacij sprva v Ljudskem vrtu pomerili z Norvežani, nato pa še v gosteh s Švico. Če želijo izbranci Srečka Katanca še računati na uvrstitev v dodatne kvalifikacije, potem za njih igrata le dve zmagi. Nogometaši s Triglavom na grbu so odločeni, da bodo cilj izpolnil in Slovenijo še četrtič v zgodovini popeljali na veliko tekmovanje.

Selektor Katanec je spisek igralcev objavil v petek. Po pričakovanjih na njem ni niti Valterja Birsa (Milan) niti Josipa Iličića (Fiorentina), ki imata znova težave s poškodbami. Katanec se zaveda, kaj pomeni odsotnost obeh igralcev, ki najraje igrata na desni strani, a hkrati dodaja, da bodo morali nastalo vrzel kar čim bolje zapolniti preostali igralci.

Celoten spisek igralcev preverite spodaj, 11. oktobra pa stiskajte pesti, da bo Slovenija prvič v zgdovini na kolena spravil neugodne Norvežane.

Seznam kandidatov za tekmi z Norveško in Švico:

Vratarji: Samir Handanović (Inter, Ita), Jasmin Handanović (Maribor), Jan Oblak (Benfica, Por)

Obrambni igralci: Siniša Anđelković (Palermo), Mišo Brečko (Köln, Nem), Boštjan Cesar (Chievo, Ita), Branko Ilić (Hapoel Tel Aviv, Izr), Bojan Jokić (Villarreal, Špa), Dejan Kelhar (Qabala, Aze), Martin Milec (Maribor), Andraž Struna (PAS Giannina, Grč)

Zvezni igralci: Kevin Kampl (Red Bull Salzburg, Avt), Andraž Kirm (Groningen, Niz), Rene Krhin (Bologna, Ita), Jasmin Kurtić (Sassuolo, Ita), Aleš Mertelj (Maribor), Dejan Lazarević (Chievo)

Napadalci: Roman Bezjak (Ludogorec Razgrad, Bol), Zlatan Ljubijankić (Omiya Ardija, Jap), Tim Matavž (PSV Eindhoven, Niz), Milivoje Novaković (Omiya Ardija, Jap), Nejc Pečnik (Crvena Zvezda)

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images