Španci brez Fabregasa proti Belorusom

Reprezentance 12. Nov 201417:05 > 13. Nov 2014 8:55

Ljubljana – Španska nogometna reprezentanca bo tretjo zmago v kvalifikacijah za Euro 2016 lovila brez Cesca Fabregasa, ki bo obračun proti Belorusom (v soboto ob 20:45 v živo na SK 2) izpustil zaradi težav s kolenom.

Španija po katastrofalnem nastopu na mundialu v Braziliji išče novo identiteto. Nekateri staroselci so se že poslovili, na vrata trkajo novi obrazi, vendar Vicente del Bosque se za zdaj še opira predvsem na nekoliko bolj izkušene igralce. Med slednje zagotovo spada tudi Cesc Fabregas, ki v preteklosti zaradi številnih zvezdnikov na sredini igrišča sploh ni dobil prave priložnosti.

  • NE SPREGLEJTE: Spremljajte kvalifikacije za Euro 2016 v živo na Sport Klubu!

Odlični vezist Chelseaja letos igra odlično, na prihajajoči kvalifikacijski tekmi za nastop na Euru 2016 proti Belorusiji (v soboto ob 20:45 v živo na SK 2) pa ne bo na voljo selektorju. Razlog se skriva v poškodbi kolena, zaradi katere bo izpustil reprezentančno akcijo in se raj povsem posvetil okrevanju.

Fabregas bo izpustil tudi prijateljsko srečanje proti Nemčiji, Del Bosque pa je v reprezentanco naknadno že poklical Bruna Soriana iz Villarreala.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images