Salzburg preteklost, Kamplova prihodnost v Dortmundu

Reprezentance 23. Dec 20149:29 > 9:33

Ljubljana – Že nekaj časa je bilo jasno, da bo kmalu zapustil avstrijsko prvoligaško konkurenco, pravzaprav je bilo le vprašanje, v katero od petih najmočnejših evropskih lig se bo preselil. Kevin Kampl je na koncu izbral Bundesligo, kjer bo okrepil barve dortmundske Borussie. Odškodnina med 10 in 12 milijoni evrov.

“Gre za izredno hitrega, prodornega vezista, ki se dobro znajde tudi v obrambi, zato bo brez dvoma ustrezal naši ekipi. Zadovoljni smo, da smo uspešno realizirali ta prestop,” je bil ob podpisu pogodbe s Kevinom Kamplom (z osem kratnimi nemškimi prvaki je podpisal pogodbo do leta 2019) navdušen generalni direktor Borussie Hans-Joachim Watzke. Slovenski reprezentant je v zadnjih sezonah navduševal v dresu Salzburga, za katerega je zbral prek 100 nastopov, v tem času pa se podpisal pod več kot 20 zadetkov in 50 podaj (109 nastopov, 29 golov, 54 podaj). Borussia je v svoje vrste zvabila izjemno vsestranskega nogometaša, od katerega pričakujejo veliko.

“Je izjemno vsestranski napadalno usmerjeni vezist, ki smo ga opazovali že nekaj časa. Njegov slog ustreza naši klubski filozofiji,” s pohvalami na račun slovenskega reprezentanta ni skoparil niti športni direktor kluba iz Westfalen Arene Michael Zorc.

Kampl se je od rdečih bikov poslovil že na zadnji tekmi jesenskega dela avstrijskega prvenstva proti Rapidu, 6. januarja se bo na pripravah za drugi del sezone že pridružil novim soigralcem. Za svoj novi klub pa bi Slovenec lahko prvič zaigral 31. januarja, ko Borussia gostuje pri Bayerju iz Leverkusna, prvemu klubu Kampla.

Prva naloga Kampla in kolegov bodo predvsem veliko boljše igre v Bundesligi, kjer Borussia zaseda mesta povsem pri dnu lestvice, v Ligi prvakov pa jih v osmini finala čaka dvojni obračun z Juventusom.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images