Španci proti Ukrajini brez Coste

Reprezentance 24. Mar 201511:36 > 12:34

Ljubljana – Petek, sobota in nedelja bodo rezervirani za naslednji cikel kvalifikacijskih tekem v boju za nastop na Eur 2016. Kar nekaj tekem si boste v živo lahko ogledali tudi na programih Sport Kluba. Vrhunec petkovega programa bo obračun med Ukrajino in Španijo, ki je ostala brez Diega Coste.

Diego Costa si je mišico poškodoval že na nedeljski prvenstveni preizkušnji proti Hullu, ko je k zmagi Chelseaja prispeval zadetek. Brazilca s španskim potnim listom je po tekmi pod drobnogled vzela zdravniška služba Chelseaja, ki je prišla do podobnega zaključka kot španski reprezentančni zdravnik, da odlični napadalec potrebuje nekaj prisilnega počitka. Costa se je že vrnil v London, kjer bo začel z rehabilitacijo v želji po čim hitrejšem povratku na zelenice.

Španski selektor Vicente del Bosque je z 19 zadetki najboljšega strelca Premier lige že zamenjal z mladim Juanmijem. Komaj 21-letni napadalec je član Malage, za katero je v letošnji sezoni španskega prvenstva igral na 24 tekmah in dosegel 7 golov.

Zanimivo, da je neizkušeni Juanmi, ki je doslej nastopal le za mlajše selekcije furije, ob Alvaru Morati edini pravi napadalec na spisku Del Bosqueja.

Obračun med Španijo in Ukrajino, ki si ga v petek ob 20:45 oglejte ekskluzivno na SK 1, bo sicer derbi skupine C, v kateri se ob omenjenih ekipah za prvo mesto bori še neporažena Slovaška, ki ima 12 točk. Španci in Ukrajinci jih imajo na svojem računu devet.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images