Zukanović opozarja: Andora nevarna iz protinapadov in prekinitev

Reprezentance 26. Mar 201516:23 > 16:56

Ljubljana – Nogometaši Slovenije ter Bosne in Hercegovine so pred podobnima nalogama. Ene in druge čaka navidez lahka naloga v 5. krogu kvalifikacij za Euro 2016, vendar bo tri točke potrebno potrditi tudi na igrišču. Bosanci v soboto ob 20:45 (v živo na SK 3) gostujejo pri Andori.

Po slabem uvodu v kvalifikacijah za Euro 2016 je zmaga proti Andori za reprezentanco BiH praktično nujna. V primeru novega spodrsljaja se lahko Edin Džeko in soigralci verjetno že poslovijo od uvrstitve na Euro 2016. A vse kaj drugega kot zmaga izbrancev Mehmeda Baždarevića v žepni državici, bi bilo velikansko presenečenje.

“V Andoro gremo po tri točke. Pripravili smo se maksimalno, dobro delali, resno, najbolj pomembno pa je, da bomo mi na pravem nivoju,” je pred gostovanjem v Andori dejal Ervin Zukanović, povratnik v reprezentanco Bosne in soigralec Boštjana Cesarja in Valterja Birse pri italijanskem Chievu.

“Moramo biti osredotočeni. Vemo, da bomo prevladovali, toda oni so napadi iz protinapadov, polprotinapadov in prekinitev. Kar čim hitreje bomo poskušali odločiti tekmo, da se ne bi spravili v situacijo, ko bomo trepetali,” dodaja Zukanović, ki seveda ne skriva navdušenja nad povratkom v izbrano vrsto: “Srečen sem, ker sem znova zraven. Igram v Serie A, nimam težav s poškodbami, pripravljen sem in želim izkoristiti priložnost, ki se mi ponuja. Selektor je prišel v Italijo in me gledal. Pogovarjala sva se in dejal mi je naj samo nadaljujem s takšnimi igrami in bo vse v redu.”

Obračun Andoro in BiH si oglejte v soboto ob 20:45 v živo na SK 3.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images