Avtor incidenta v Podgoricu: Nisem ciljal Akinfejeva

Reprezentance 29. Mar 201518:47 > 18:49
Ljubljana – Petkov incident iz Črne Gore še vedno odmeva in bo zagotovo še nekaj časa. Glavni krivec Luka Lazarević trdi, da je do nesrečnega dogodka prišlo po nenavadnem spletu naključij. Ruski selektor Fabio Capello ogorčen nad dogajanjem v Podgorici.
Bakle nisem želel vreči na igrišče, nisem ciljal vratarja. Zgodilo se je tisto, kar se ne bi smelo. Nekdo je odvrgel prižgano baklo, ki je priletela k meni in pristala tik ob moji nogi. Ker sem se zbal, da bi se moja oblačila vnela ali pa bi se ogenj razširil na oblačila mojih prijateljev, ker se je bakla zelo iskrila, sem jo instinktivno pobral in močno vrgel stran od sebe,” je razplet dogokov s svojega stališča pojasnil Luka Lazarević, ki se je sam predal policiji.
Krivec največjega incidenta v zgodovini črnogorskega nogometa se je še opravičil Igorju Akinfejevu, obema reprezentancama in celotnemu črnogorskemu narodu. 25-letnika čakata ovadba in obtožba za nasilno obnašanje na prireditvi.
Čeprav uradna kazen še ni znana, bo Uefa srečanje, ki do dokočne odpovedi ni ponudilo zadetkov, najverjetneje registrirala z zmago Rusije s 3:0, Črni Gori pa naložila visoko denarno kazen.
Capello: Običajni huliganski izpadi
Vsega hujega vajen ruski selektor Fabio Capello je s prstom pokazal tudi na predsednika Uefe Michela Platinija, ki je po uvodnem incidentu zaukazal nadaljevanje srečanje, ki je bilo nato dokončno odpovedano sredi drugega polčasa. “Ne vem, zakaj se je tekma nadaljevala, vprašajte Platinija,” je bil jasen Italijan in dodal: “Vsi igralci Črne Gore so se nam opravičili, vsi so s težavo gledali, ker so zadeli njihovega kolega. Niti predsednik črnogorske zveze Dejan Savičević ni želel, da bi se tekma nadaljevala. Politični razlogi? Ne, običajni huliganski izpadi.”
Kot je pojasnil Capello, je nesrečni Akinfejev že v domači oskrbi. Po začetni ne prav spodbudni diagnozi pa naj bi se na srečo že hitro vrnil na igrišče.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images