Šuker o Ancelottiju: Tipična false notizie

Getty Image

Kot strela z jasnega je odjeknila novica, da bi Hrvaško v dodatnih kvalifikacijah utegnil voditi Carlo Ancelotti, a je Davor Šuker zapise v medijih označil za neresnične.

Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Ker je o možnosti prihoda Carla Ancelottija na klop Hrvaške pisala celo slovita La Gazzetta dello Sport, jih ni bilo malo, ki so bili prepričani, da dejansko obstaja kar nekaj možnosti, da bi izbrano vrsto naših južnih sosedov prevzel sloviti Italijan. Vendarle se zdi, da je vse skupaj plod domišlije italijanskih kolegov. Vsaj tako trdi predsednik HNS Davor Šuker.

Razočaran sem, ker je ugledni svetovni mediji, kot je Gazzetta, izvor takšne dezinformacije, tipične falsse notizie, kakršno običajno plasirajo manj ugledni mediji v iskanju senzacije. Lahko samo povem, da je selektor Hrvaške Zlatko Dalić in da smo vsi izključno osredotočeni na tekmi proti Grčiji v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo,” je bil jasen nekdanji član madridskega Reala in okrcal tudi hrvaške medije: “Navajeni smo, da večina hrvaških medijev hitro povzame takšno neresnico – pri nas vsaka novica, ki ima za cilj destabilizacijo ali obrekovanje zveze, dobi prostor v medijih. Na žalost to ni nič novega, toda mi bomo še naprej delali v interesu hrvaškega nogometa. Zato v luči dodatnih kvalifikacij pozivam vse k enotnosti, medije pa na objektivnost in resnico.” Bo uslišan?