Čehinje premočne za pomlajeno Slovenijo

Reprezentance 20. Okt 201721:28 > 21:32
Mi24.si

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v 2. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 v skupini 5 v Domžalah izgubila proti Češki z 0:4 (0:2).

Slovenke, ki so uvodno tekmo v Nemčiji izgubile z 0:6, bodo naslednjo tekmo igrale 24. novembra, ko bodo v Ajdovščini gostile Ferske otoke.

Čehinje so povedle v deveti minuti, ko je z roba kazenskega prostora zadela Petra Divišova. V 32. minuti je ista igralka podvojila prednost gostij. V 72. minuti je slovensko mrežo zatresla še Tereza Kožarova, štiri minute pozneje pa je bilo že 4:0 po golu Lucie Vonkove.

Selektor Damir Rob je v začetno enajsterico uvrstil Zalo Meršnik, Evelino Kos, Špelo Rozmarič, Ano Milovič, Dominiko Čonč, Laro Prašnikar, Zalo Kuštrin, Špelo Kolbl, Barbaro Kralj, Kajo Eržen in Anjo Prša. V drugem polčasu sta priložnost dobili še Laura Škvorc in Katarina Gadnik.

Verjele smo v dober rezultat. Prvi polčas ni bil slab, imele smo pobudo. Po 70. minuti smo padle, pošle so nam moči,” je po koncu srečanja razmišljala Barbara Kralj, ki je prvič nosila kapetanski trak reprezentance.

Z vsem sem zadovoljen, le z rezultatom ne,” je dejal selektor Damir Rob, ki je tudi pojasnil, zakaj ni nastopila Mateja Zver. “Enostavno nismo hoteli tvegati, da se Mateji stanje poslabša. Ona je naš vodja, potrebujemo jo. Svojo veličino pa je vnovič dokazala v teh dneh, ko je cel teden preživela z nami. Čez mesec dni je nova tekma, takrat rabimo Matejo, proti Ferskim otokom pa gremo po prvo zmago,” je še dodal selektor Rob.

Presenetile smo jih. Podcenile so nas. V prvih 20,25 minutah smo dominirale, potem smo dobile dva brezvezna gola. V drugem polčasu smo padle. A ni bilo tako slabo, kot so mnogi pričakovali,” je svoje videnje tekme dodala še Dominika Čonč.

V kvalifikacijah igrajo reprezentance v sedmih skupinah. Na SP se bodo neposredno uvrstile zmagovalke skupin, štiri najboljše drugouvrščene pa bodo igrale dodatne kvalifikacije.