Veliki žuti korak bližje Sloveniji

Reprezentance 27. Okt 201712:28 > 12:34
Alexander Hassenstein, Getty Images

Eden od glavnih kandidatov za novega selektortja slovenske nogometne reprezentance Robert Prosinečki se je dokončno razšel z Azebardjžanom.

Robert Prosinečki je ob Matjažu Keku in Tomažu Kavčiču v najožjem krogu favoritov za klop Slovenije. Hrvat ni skrival, da mu zanimanje slovenskega predsednika zveze Radenka Mijatovića še kako godi, a ob tem vsakič znova poudarjal, da mora najprej zaključiti zgodbo v Azerbajdžanu. Iz vodstva tamkajšnje krovne zveze so v petek tudi uradno sporočili, da Prosinečki pogodbe ne bo podaljšal in ima proste roke pri iskanju novega delodajalca.

“Predsednik zveze Abdulajev in Prosinečki sta govorila o aktualnih zadevah in o prihodnosti azerbejdžanskega nogometa. Videli smo, da Prosinečki ni pripravljen podaljšati pogodbe, tudi mi pa smo razmišljali na enak način. Ima druge ponudbe in imel jih že tudi v času, ko je vodil našo reprezentanco. Prosinečki je dober človek in izkušen trener, zato sem prepričan v to, da ne bo imel težav pri iskanju novega angažmaja,” je povedal sekretar azerbejžanske nogometne zveze Elhan Mamedov.

Prosinečki je Azerbajdžan v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo popeljal do desetih točk, kar je daleč najboljši izkupiček v zgodovini te reprezentance.

Ob Slovencih se zanimanje za Prosinečkega pokazali tudi v BiH. (vir: nogomania.com)