Gliha razkril seznam za tekmi s Črno goro in Francijo

NZS

Mlado reprezentanco Slovenije novembra čakata novi kvalifikacijski preizkušnji. Slovenci bodo po oktobrskih gostovanjih v Luksemburgu in Črni gori na domačih tleh gostili Črnogorce in Francoze. Četa selektorja Primoža Glihe je s sedmimi točkami druga.

Slovenci so v izdihljajih dvoboja v Luksemburgu ostali brez zmage. A prav Luksemburžani so dober pokazatelj, da gre izjemno za izenačeno skupino, saj so slavili v Bolgariji, namučili pa so tudi Francoze, ki so ob polčasu zaostajali za dva zadetka. Francija bo druga nasprotnica novembrske akcije, srečanje pa bo v ponedeljek, 13. novembra, ob 18:45, odigrano v Domžalah. Štiri dni prej bodo Slovenci v Novi Gorici pričakali Črnogorce, srečanje v novogoriškem Športnem parku pa se bo pričelo ob 19. uri.

»Skupina je takšna, da lahko katerakoli ekipa premaga vsakega nasprotnika, kar smo vedeli že pred pričetkom kvalifikacij. Vsaka tekma je identična – težka,« na že omenjeno izenačenost reprezentanc skupine 9 opozarja selektor Primož Gliha, ki ob tem izpostavlja eno od osrednjih težav izbrane vrste: »Vselej igramo na enak način. Že v pripravljalnih tekmah smo imeli precej težav, saj smo izgubili praktično vsa srečanja. Največja težava je, da fantje ne igrajo in imajo v svojih klubih veliko rezerv. Sedem, osem igralcev igra standardno, ostali tekme gledajo s strani in to je naša največja težava,« je dejal selektor mlade slovenske reprezentance Primož Gliha.

Gliha se je ozrl tudi na trenutni izplen sedmih točk, ki bi bil bogatejši, če bi bila boljša tudi realizacija: »Odigrali smo tri srečanja, zabili sedem zadetkov, kar je sicer dobro, a tudi zaskrbljujoče, saj je sedem golov doseglo šest igralcev. Potrebujemo nogometaša, ki bo zabijal, saj smo imeli v obeh tekmah z Luksemburgom ogromno priložnosti. Danes bi imeli na svojem računu devet točk, če bi izkoristili sedemdeset odstotkov situacij. Pripravljali smo si t.i. ‘zicerje’, bili smo sami pred vratarjem, ni šlo za polpriložnosti. Morali bomo izkoriščati priložnosti, če bomo želeli ustvariti pozitiven rezultat.«

V primerjavi z oktobrskima gostovanjema bo lahko Gliha računal tudi na novinca Kenana Fatkića in Jana Repasa. »Fatkić ima odigranih sedemdeset, osemdeset minut manj kot Repas, ki bo imel v dveh tekmah reprezentance U21 priložnost pokazati, da si zasluži igranje v članski izbrani vrsti. Vsi vemo, da je težko biti dodana vrednost, ki jo prinašajo asistence in zadetki. To ne bo enostavno. Z njim se bom pogovoril, saj ne bo dobro, če bo to narobe dojel,« zaključuje selektor mlade reprezentance.

Reprezentanti se bodo po klubskih obveznostih zbrali v nedeljo, 5. novembra.

Seznam za tekmi s Črno goro in Francijo:

Vratarji: Grega Sorčan (Gorica), Rok Vodišek (Olimpija), Primož Bužan (Ankaran).
Branilci: Amadej Brecl (Celje), Luka Badžim (Ankaran Hrvatini), Erik Gliha (Avellino, ITA), Gal Primc (Ankaran Hrvatini), Kristjan Arh Česen (Triglav Kranj), Ožbej Kuhar (Triglav Kranj), Matija Rom (Domžale).

Vezisti: Matic Vrbanec (Aluminij), Anže Pišek (Rudar Velenje), Janez Pišek (Celje), Jan Humar (Gorica), Tilen Nagode (Gorica), Žan Žužek (Domžale), Jan Repas (Caen, FRA), Kenan Fatkić (Chiasso, ŠVI).

Napadalci: Jan Mlakar (Venezia, ITA), Alen Ožbolt (Domžale), Milan Tučić (Rudar Velenje), Martin Kramarič (Maribor).