Cesar: To je bila najbolj čustvena tekma v karieri

Reprezentance 28. Mar 20189:27 > 9:35
SPS

Na torkovi prijateljski tekmi si je kapetanski trak še zadnjič nadel Boštjan Cesar, ki se je v 5. minuti tekme poslovil od igranja za slovensko nogometno reprezentanco

Slovo Boštjana Cesarja je bilo zelo čustveno, ob neprepričljivi igri Slovenije v obrambi, pa se hitro postavljajo vprašanja, če ni njegova upokojitev prehitra.

Tekma je bila zame najlažja, saj sem igral le pet minut, a zagotovo najbolj čustvena v karieri. Presrečen sem, da sem bil dolga leta član reprezentance. Slovenski dres sem vedno nosil s ponosom,” je že ob polčasu pojasnil Cesar, ki je bil razočaran nad slabim obiskom.

Cesar se bo zdaj povsem osredotočil na klubsko kariero. Ob slovesu je javnosti razkril, da si želi nogomet na profesionalni ravni igrati vse do 40. leta, zato se v Chievu že dogovarja za podaljšanje pogodbe. Dolgoletni slovenski kapetan ne bi rad zapustil Verone, saj se tam počuti odlično.

Po zadnjem sestanku s selektorjem Kavčičem mi je bilo jasno, da je to zadnja tekma. V teh dveh tednih mi ni bilo lahko. Ko sem videl navijače in soigralce, me je stisnilo pri srcu, vendar življenje gre naprej. Od zdaj naprej bom zvest navijač izbrane vrste,” je še dodal Cesar, ki je prepričan, da Slovenija premore dovolj kvalitete, da si priigra uvrstitev na evropsko prvenstvo.