Šalja: Slovenijo želimo dostojno predstavljati na EP

Reprezentance 30. Apr 201817:47 > 17:52
NZS

Kadetska reprezentanca Slovenije v Nacionalnem nogometnem centru Brdo nadaljuje s pripravami na evropsko prvenstvo U17, ki se začenja 4. maja v Angliji. Fantje na treningih kažejo visoko delovno vnemo, saj si vsi želijo dokazovanja na elitnem mednarodnem prizorišču.

Uvodna tekma s Švedsko je praktično že pred vrati, analiza nasprotnika je opravljena, kmalu bo šlo zares. »Nasprotnike analiziramo, spoznavamo njihove prednosti in slabosti, vendar velika večina treningov zajema našo idejo v igri,« predstavi osrednji fokus v pripravljalnem obdobju Agron Šalja, ki bo še danes v Nacionalnem nogometnem centru Brdo z ekipo opravil naslednja dva treninga.

Vse je torej podrejeno cilju, da se Slovenija na evropskem prvenstvu predstavi v čim boljši luči. »Zavedamo se, da smo z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo naredili veliko, a se s tem vseeno ne zadovoljujemo, temveč želimo dostojno zastopati Slovenijo tudi na evropskem prvenstvu,« je jasen slovenski selektor.

Njegova filozofija se je uspešno prenesla na ekipo, kar potrjujejo tudi besede in samozavesten pristop Mirka Mutavčiča. »V Anglijo se odpravljamo z določenimi ambicijami. Ne bojimo se nobenega nasprotnika, saj menim, da se lahko enakovredno kosamo z vsako reprezentanco