Italijanski mediji: Mancini bo novi selektor Italije!

Marco Luzzani, Getty Images

Trenutno trener ruskega Zenita, Roberto Mancini bo novi selektor Italije, poročajo lokalni mediji. 53-letni Mancini naj bi se že dogovoril z vodstvom italijanske nogometne zveze za dveletno pogodbo, danes poroča Gazzetta dello Sport, letno pa naj bi selektor zaslužil po štiri milijone evrov.

Vse več italijanskih medijev poroča o temu, da naj bi 53-letni Roberto Mancini prevzel vodenje italijanske reprezentance. Šli so celo tako daleč, da so objavili tudi njegovo plačo pri azzurih. Le ta naj bi za dve leti njegovega delovanja znašala osem milijonov evrov. Želja pa je predvsem EURO 2020. Kar za Italijo niti ni tako samoumevno kajti, naši južni sosedje se v zadnjem obdobju soočajo z velikimi težavami. Denimo niso se uvrstili na letošnje svetovno prvenstvo.

Preden Mancini postane selektor mora seveda prekiniti sodelovanje z Zenitom, s katerim ima večletno pogodbo. Vse skupaj bi se lahko zgodilo že po koncu ruskega prvenstva, ki se zaključi 13. maja.

V dosedanji trenerski karieri je bil Mancini trener: Fiorentine, Lazia, Manchester Citya, Galatasaraya, dvakrat Interja in sedaj še Zenita.