Jokić: Igrati moramo na protinapade

Reprezentance 28. Maj 201818:41 > 18:49
NZS

Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju že začela treninge v sklopu priprav na prijateljsko tekmo s Črno goro, ki bo v soboto v Podgorici. Selektor Tomaž Kavčič ima na voljo precej spremenjeno zasedbo, eden redkih "staroselcev" pa je Bojan Jokić, ki upa, da se bo niz porazov končal.

Slovenska nogometna reprezentanca se v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pripravlja na prijateljsko tekmo s Črno goro. Današnji trening je bil zelo živahen, saj je svoje vzornike spremljalo okrog 350 otrok iz nogometnih vrtcev.

Pod delovno obremenitvijo so bili praktično vsi reprezentanti, z izjemo nogometašev Maribora, ki so opravili regeneracijski trening. Reprezentanca je sicer nekoliko spremenjena, kar pa v nobenem primeru ni alibi za tekmo s Črno goro.

Pokazati moramo več, kot na zadnji akciji. Vsako tekmo moramo imeti določeno mero agresije in odločnosti. Pritisk je vselej prisoten in tako je tudi prav, saj te žene naprej. Selektor je vpoklical mlade fante na podlagi njihovih predstav v klubih. Na treningih bodo morali pridobiti določeno samozavest in upam, da bodo na tekmi pripomogli k dobri igri in preobratu do dobrih rezultatov,” verjame v novince slovenski kapetan Bojan Jokić.

Med tistimi, ki bo upal na prve reprezentančne minute je tudi Rudi Požeg Vancaš, ki je v letošnji sezoni navduševal z zadetki in asistencami v Celju. “Fantje so me sprejeli zelo dobro, za kar se jim zahvaljujem. Prvi občutki so fenomenalni. Verjamem, da bomo dobro trenirali, sam pa si želim tudi kakšne tekmovalne minute,” je iskren ofenzivni vezist, ki optimistično pričakuje obračun s Črno goro.

Upamo na pozitiven rezultat. Reprezentanca je v zadnjem obdobju doživela nekaj sprememb, ki zahtevajo svoj čas. Mislim da lahko napredek pokažemo že proti Črni gori, sploh če bomo delali maksimalno in pokazali pravi odnos do dresa z državnim grbom,” zaključi Požeg Vancaš.