Slovenija na Cipru lovi nujno zmago

Ekipa24.si

Slovenska nogometna reprezentanca se bo danes ob 20.45 v 2. krogu Lige narodov pomerila s Ciprom. Izbranci Tomaža Kavčiča zatrjujejo, da so motivirani, da hitro popravijo vtis po seriji slabih predstav.

Tomaž Kavčič je pred odhodom v Nikozijo razkril, da si želi videti kompaktno, čvrsto Slovenijo, ki bo nevarna tudi v napadu. Slovenski selektor po neuspešnem začetku mandata (trije porazi in ena zmaga) ne beži od odgovornosti.

Ob seriji slabih predstav se je povečal tudi pritisk, ki ga bo Kavčič skušal zmanjšati z nekaterimi spremembami v ekipi. Vsekakor bo Slovenija izgledala drugače v zvezni vrsti, saj na Ciper ni odpotoval Kevin Kampl, ki je na tekmi proti Bolgariji staknil poškodbo gležnja in se že vrnil v Leipzig. Najverjetneje bo Kavčič zamenjal tudi v napadu, slovenski selektor pa pred drugim testom v Ligi narodov ni želel govoriti o konkretnih imenih.

Tekma v Nikoziji bo odigrana na stadionu GSP, kjer domača javnost ne pričakuje vročega vzdušja. Sodili bodo Latvijci Andris Treimanis, Haralds Gudermanis in Aleksejs Spasjonikovs.