Oblak bo še igral za reprezentanco!

Reprezentance 24. Sep 201815:42 > 15:46
Gett Images/ Laurence Griffiths

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović se je v Madridu sestal z igralcem Janom Oblakom. Škofjeloški vratar je na sestanku, ki je potekal v prijetnem vzdušju, predstavil svoj pogled na reprezentanco in pojasnil razloge za svojo odsotnost na reprezentančnem zboru, sporočajo iz NZS.

Getty Images

Na sestanku je Jan Oblak predsedniku NZS Radenku Mijatoviću pojasnil ozadje začetka sodelovanja z novim selektorjem ter svoje videnje postopka in načina imenovanja kapetana. Igralec je povedal, da v nobenem primeru ni zahteval kapetanskega traku, bil pa ga je pripravljen sprejeti z veliko častjo in odgovornostjo, ko mu je bil le-ta ponujen s strani selektorja.

Po zagotovilih Oblak svoje udeležbe na reprezentančnem zboru ni nikoli pogojeval s tem, da bi bila vloga kapetana zaupana prav njemu. Poudaril je, da je bila njegova odsotnost na reprezentančnem zboru posledica njegovega zdravstvenega stanja.

Igralec in klub sta namreč predsedniku NZS predstavila zdravstveno stanje, oziroma stanje poškodbe Oblaka, zaradi katere so zvezo zaprosili, da se igralca oprosti udeležbe na jesenskem reprezentančnem ciklu. Iz razgovora je bilo razvidno, da ima Oblak veliko željo spisati uspešno zgodbo s slovensko reprezentanco in verjame, da se je slovenska reprezentanca preko kvalifikacij za Evropsko prvenstvo sposobna uvrstiti na to veliko tekmovanje.

NZS in strokovno vodstvo A reprezentance sta tako osredotočena na prihajajoče tekme v UEFA Ligi narodov. Prva tekma bo 13. 10. z reprezentanco Norveške, sledi pa ji domača tekma, 16. 10. v Stožicah z reprezentanco Cipra.

vir: nzs.si