Srbi kljub igralcu več brez zmage proti Romuniji

Reprezentance 14. Okt 201813:48 > 16:54
Getty Images/Srđan Stevanović

Nogometaši Srbije so v Bukarešti na tekmi 4. kroga Lige narodov remizirali z Romunijo (0:0). Gostje so ob igralcu več zapravili tudi enajstmetrovko.

Obračun so bolje začeli gostje, ki so si prvo priložnost priigrali v 20. minuti, ko je z roba kazenskega prostora nenatančno meril Aleksandar Mitrović. Domačini so osem minut kasneje odgovorili s prostega strela, iz katerega je Razvan Marin pošteno namučil srbskega vratarja.

V 40. minuti so si Srbi priigrali novo priložnost. Po podaji v kazenski prostor je proti vratom nameril Mijat Gačinović, ki pa je za las zgrešil vrata. Le štiri minute zatem je Gabriel Tamas napravil prekršek v kazenskem prostoru, po katerem mu je Kevin Blom pokazal rdeči karton, Srbiji pa dosodil enajstmetrovko. Žogo je v roke vzel Dušan Tadić, ki pa je žogo poslal visoko čez gol.

Srbi so v drugem polčasu pričakovano narekovali tempo in si priigrali tri lepe priložnosti, a ostali brez gola. V 50. minuti je poskušal Mitrović, ki je za las zgrešil, napadalec Fulhama pa je poskusil še v 69. in v 74. minuti, a tudi takrat ni uspel ugnati domačega vratarja. Domačini so ostali brez kakšne izrazite priložnosti in tekma se je končala brez zadetkov.

Srbija tudi po štirih tekmah ostaja neporažena in je v skupini 4 na vrhu lestvice z osmimi točkami. Tudi Romuni so še neporaženi in imajo na drugem mestu dve točki manj kot orli

https://twitter.com/FSSrbije/status/1051460602110103553