Slovenija znova brez zmage, Ciper v Stožicah do točke

Reprezentance 16. Okt 201822:40 > 22:42
Getty Images

Slovenska nogometna reprezentanca ostaja brez zmage v Ligi narodov. Na četrti tekmi so v Stožicah Ciprčani, ki so od 66. minute igrali z igralcem manj (tekmo so končali samo z deveterico), prišli do remija (1:1). Gol za slovensko točko je v 83. minuti zabil Nejc Skubic.

Iličić že v prvi minuti prejel rumeni karton zaradi prekrška nad Kostakisom Artimatasom. Iličić je malo kasneje po osvojeni žogi z dobrim strelom ogrel dlani vratarja Constantinosa Panagija. Sledil je pritisk Slovencev, ki so nizali obetavne akcije na polovici Cipra. V 14. minuti je Robert Berić po podaji Iličića streljal z glavo, a meril za kakšen meter mimo vrat. Malo kasneje je z desne strani kazenskega prostora močno sprožil še Domen Črnigoj, a je bil ciprski vratar na mestu. Slovenci so pritiskali za vodilni gol.

V 18. minuti je v eni od redkih napadalnih akcij Ciper dosegel zadetek, a je bil strelec Pieros Sotiriu globoko v nedovoljenem položaju, tako da je bil gol upravičeno razveljavljen. Na drugi strani si je Iličić priigral veliko priložnost, vendar je s približno desetih metrov meril čez vrata. Slovenija je imela še naprej terensko premoč, manjkal je le zadetek.

A zgodilo se je nasprotno. Po dolgi žogi ciprskega vratarja Panagija sta v 37. minuti Miha Zajc in Rene Krhin poletela v prazno, Nemanja Mitrović je slabo izbil žogo, do nje je prišel Portugalec v ciprskem dresu Renato Margaca, ki se je otresel Črnigoja in Reneja Krhina, nato s perfektno podajo med Miho Mevljo in Mitrovićem v ogenj poslal Fotisa Papulisa, ki je žogo mojstrsko s kakšnih desetih metrov poslal v levi zgornji kot nemočnega Vida Belca. Hladen tuš v Stožicah. Slovenci so do odmora poskusili izenačeiti, a neuspešno. Statistika prvega polčasa: posest žoge 62:38, streli 12:3, v okvir vrat 3:1 – vse za Slovenijo.

Na začetku drugega polčasa je Amir Dervišević zamenjal Romana Bezjaka. Slovenci so imeli še naprej jalovo pobudo. V 53. minuti je Bojan Jokić prodrl po levi strani in močno sprožil, a zgrešil vrata za kakšen meter. Malo kasneje je moral Jokić zaradi poškodbe z zelenice. Zamenjal ga je Jure Balkovec. Kapetanski trak je prevzel Iličić.

In prav Balkovec je v 66. minuti dobro prodrl, tako da ga je moral Kastanos zaustaviti z vlečenjem za dres. Glavni sodnik Kristoffersen mu je upravičeno pokazal še drugi rumeni karton in s tem rdečega. Slovenija je imela igralca več. Miha Zajc je v 69. minuti meril naravnost v Panagija.

V 75. minuti je pri Sloveniji vstopil še en debitant – Luka Zahović, ki je zamenjal Krhina. Slovenski napadi so naposled obrodili sadove v 83. minuti, ko je Miha Zajc s prefinjeno podajo na desni strani kazenskega prostora našel vtekajočega Nejc Skubica, ki je žogo – s prve, atraktivno poslal v levi zgornji kot nemočnega Panagija. Zaslužen zadetek Slovencev.