Slovenci v petek in ponedeljek za obstanek v ligi C

Getty Images

Slovenske nogometaše v prihodnjih dneh čakata tekmi Lige narodov proti Norveški in Bolgariji. Ob poškodbi Bojana Jokića, ki ni optimalno pripravljen, trenirajo na Brdu pri Kranju in preizkušajo nove ideje.

NZS/Twitter

V naslednjih dneh slovensko nogometno izbrano vrsto čakata tekmi Lige narodov. V petek je na sporedu domača tekmo z Norveško v Stožicah, v ponedeljek pa z Bolgarijo v Sofiji. Slovenci se borijo za obstanek v ligi C, zato nujno potrebujejo točke.

Rahlo načet je še vedno Bojan Jokić, ki tako ni optimalno pripravljen na prihajajoči tekmi. Igor Benedejčič je zato naknadno vpoklical še Andraža Struno.

Ni ravno najboljše, čutim bolečino, tako da bomo jutri opravili magnetno resonanco, da vidimo, kako je. Na igrišču praktično še nisem treniral, tako da ni ravno obetavno. Težko je verjeti, da bom pomagal na teh dveh tekmah,” je povedal Jokić.

Ob Jokiću bodo tako manjkali še Jan Oblak, Rene Krhin, Jasmin Kurtić, Tim Matavž ter na prvi tekmi kaznovani Josip Iličić.

Ob Jokićevi odsotnosti bo kapetanski trak nosil nekdo drug. “Za kapetana se bomo še odločili, ampak nekako smo vedno gledali tako, da je kapetan tisti z največ nastopi,” pravi Jokić.

Domen Črnigoj, ki je igral tudi v Oslu o Norvežanih pravi: “Norvežane smo spoznali. Gre za močno ekipo, ki je nevarna iz protinapadov. Tokrat smo mi gostitelj, tako da moramo prevzeti vajeti igre v naše noge, držati žogo in skozi igro prihajati do akcij za zadetek. Potrebujemo točke in na igrišču bo potrebno pokazati, da si jih želimo bolj kot oni.”