Hrvaška bo na Wembleyju močno oslabljena

Reprezentance 16. Nov 201816:23 > 16:25
Catherine Ivill, Getty Images Sport

Hrvaški selektor Zlatko Dalić je pred letom v London potrdil, da bo na odločilni tekmi lige narodov proti Angliji pogrešal Ivana Rakitića.

Clive Brunskill/Getty Images

Vezist Barcelone in eden od nosilcev igre vatrenih bo obračun na Wembleyju izpustil zaradi poškodbe noge. Rakitić se je že vrnil v Barcelono, kjer bo opravil dodatne zdravniške preglede.

Raketa zagotovo ne bo med potniki v Anglijo, čakajo ga dodatni pregledi. Vsi poznate moj stil dela. S poškodovanimi igralci ne želim nikdar tvegati,” je povedal Zlatko Dalić in dodal: “Želimo si zdrave in pripravljene igralce. Ivan bo manjkal, naj si odpočije. Imamo Vlašića, Brekala in Badlja. Poiskalu bomo drugo rešitev. Vsekakor bomo močni.

Dalić se je dotaknil tudi prepira med Dejanom Lovrenom in Sergiem Ramosom: “Lovrena ne bom komentiral. Luis Enrique mi je po tekmi čestital. Tisti, ki mi niso, to pa je le njihov problem.

Hrvaška bi se z zmago zavihtela na prvo mesto in na zaključni turnir najvišjega nivoja lige narodov. To velja tudi za Anglijo, naj pa dodamo še to, da ekipa, ki izgubi, odhaja v nižjo ligo. Če se bo tekma končala neodločeno, bodo prvo mesto osvojili Španci.

Obračun z Wembleyja si boste lahko v nedeljo ob 15. uri ogledali v neposrednem prenosu na Sportklub 1.