Slovenija po remiju z Norveško izpadla iz lige C

Reprezentance 16. Nov 201822:38 > 22:43
NZS/Twitter

Slovenska nogometna reprezentanca, ki jo je v Stožicah na tekmi lige narodov vodil Igor Benedejčič, je v 85. minuti zapravila minimalno prednost proti Norveški in ostala brez možnosti za obstanek v ligi C.

  Slovenija je v Stožicah odlično odprla tekma in povedla že v 9. minuti, ko je prvo pravo priložnost na tekmi izkoristil Benjamin Verbič, ki je danes prvič nosil kapetanski trak.

Norvežani so v nadaljevanju prevzeli pobudo in nanizali nekaj nevarnih akcij, a so se Slovenci uspešno branili. V 31. minuti so imeli naši fantje tudi ogromno sreče, saj je žogo po streli Elabdellaouia s črte v vratnico izbil Aljaž Struna, nato pa še Miha Mevlja.

Gostje so tudi v drugem delu imeli pobudo, Slovenijo pa je v 58. minuti presekala poškodba Domna Črnigoja, ki ga je zamenjal Roman Bezjak. V 71. minuti je z roba kazenskega prostora nevarno sprožil Odegaard, a se je Vid Belec izkazal z obrambo. Nekaj trenutkov zatem je Robert Berić po podaji Derviševića zadel, a je bil v prepovedanem položaju.

Norveška je v končnici tekme še bolj pritisnila in na koncu prišla do izenačenja. Nordtveit je podal z leve strani, z glavo pa je zadel Björn Maars Johnsen.