Kampl: Zame je reprezentančno poglavje zaprto

Reprezentance 22. Nov 201817:46 > 17:53
Getty Images

Prvič po nepričakovani reprezentančni upokojitvi je z mediji spregovoril Kevin Kampl, ki je v intervjuju za nemški časnik Kicker razkril nekatere razloge za slovo.

Kevin Kampl svoje odločitve za nepričakovano slovo od slovenske reprezentance ni nikoli javno pojasnil. Še pred tedni je sporočil, da se novembra poln zagona vrača v izbrano vrsto, ki pa jo je po slovesu Tomaža Kavčiča zapustil. Nogometaš RB Leipziga je nato Nogometno zvezo Slovenije (NZS) obvestil, da zaključuje svojo reprezentančno kariero, tiskovni predstavnik zveze pa je novinarjem na takratni tiskovni konferenci dejal, da se morajo za več informacij obrniti na igralca.

Muhasti vezist je dolgo molčal, zdaj pa se vendarle oglasil. V intervjuju za nemški športni časnik Kicker je pojasnil nekatere razloge za odhod in povedal, da ima zdaj, ko ne potuje več na reprezentančne zbore in tekme, več časa za družino. Kampl sicer trdi, da je razloge za svojo odločitev nogometni zvezi pojasnil.

Zame je bila reprezentanca vedno izjemen bonus, ampak zdaj se želim osredotočiti na Leipzig in več časa preživeti s svojo družino. Končno sem bil spet pri družini v Solingenu. Moj oče je že dlje časa bolan in komaj sem ga še kaj videl. Zame je reprezentančno poglavje zaprto. Jasno mi je, da ljudje v Sloveniji tega ne razumejo. Zame in moje telo je počitek izjemno pomemben. Če igraš, svežine ni, če bi bil zdaj na reprezentančni obveznosti, ne bi bil tako svež za prihajajočo prvenstveno tekmo,” je med drugim dejal Kampl.