Kek se bo v kvalifikacijah za EP meril tudi z rojakom!

Reprezentance 16. Jan 201913:39 > 13:56
Pedja Milosavljevic/EuroFootball/Getty Images

Nogometna reprezentanca Latvije, s katero se bo Slovenija merila v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020, ima novega selektorja. To je postal nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović.

Nekdanji trener Crvene zvezde, s katero je v sezoni 2013/14 prišel do naslova v srbski Superligi, Latvijo prevzema tik pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020, ki se pričnejo marca.

Slaviša Stojanović je sicer trenutno trener bolgarske zasedbe Levski, a se je kljub temu z Latvijci dogovoril za triletno sodelovanje. Uradno bo predstavljen šele 1. marca.

49-letnik je v svoji trenerski karieri vodil Slovan iz Ljubljane, Livar, Domžale, Celje, Crveno Zvezdo, Lierse, Changchun Yatai in latvijsko Rigo, vlogo selektorja pa opravljal na klopi Slovenije.

Ob naslovu z Zvezdo je Stojanović v trenerski karieri osvojil še dva državna naslova z Domžalami (2007, 2008), leta 2008 pa je z isto ekipo slavil še v slovenskem superpokalu.

Stojanović bo na klopi Latvije zamenjal Finca Mixuja Paatelainena, ki se mu je prejšnji mesec iztekla pogodba z latvijsko nogometno zvezo.

Ob Latviji in Sloveniji se bodo za uvrstitev na EP v skupini G borile še Poljska, Avstrija, Izrael in Makedonija.