Kek v Španiji začrtal naporen ritem

NZS

Slovenska izbrana vrsta, sestavljena v veliki večini iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, se v bližini španske Marbelle v kraju La Cala, pospešeno pripravlja na četrtkovo prijateljsko tekmo s Kitajsko U25.

Po napornem prvem dnevu, ko je bila slovenska odprava večino dneva na poti, je na vrsto prišel prvi pravi delovni dan. Selektor Matjaž Kek je že večer pred tem izbrancev odredil dva treninga, isti režim bodo opravili tudi v ponedeljek. V prvih dneh so treningi namenjeni predvsem spoznavanju igralcev in strokovnega štaba ter spoznavanje principov, ki jih želi Kek videti v igri svoje ekipe.

Fantje so oba treninga oddelali zavzeto, Kek pa je v glavi že pričel s sestavljanjem mozaika za četrtkovo tekmo, vzporedno ob tem pa ni pozabil na obljubo,ki jo je dal prvoligaškim trenerjem. Tako je v vse treninge vključil tudi dele, značilne za del priprav, v katerem so igralci pri svojih klubih. Tako so marsikoga po dveh treningih pošteno bolele noge in vrsta v masažni sobi pred in po večerji je bila temu primerna.

Tekma med Slovenijo in Kitajsko do 25 let bo v Marbelli na sporedu v četrtek ob 17. uri. Tekmo si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, Facebook strani NZS in YouTube kanalu NZS. (vir: NZS)