Kek zadovoljen s pristopom, pogrešal le več odločnosti

Reprezentance 24. Jan 201921:51 > 22:00
NZS

Matjaž Kek je drugo poglavje na klopi Slovenije začel z remijem proti kitajski selekciji do 25 let (2:2). Slovenijo so predstavljali predvsem nogometaši iz Prve lige Telekom Slovenije, slovenski selektor pa je po tekmi pohvalil predvsem napadalca Luko Zahovića in Andresa Vombergarja.

Slovenski selektor je prepričan, da je v zadnjih nekaj dneh v Španiji videl veliko potenciala in želje, a hkrati tudi to, da igralce čaka še veliko dela.

Tekma je bila gledljiva, da pa bi iz tega karkoli izluščili … Zame je zelo pomembno, kakšne informacije sem dobil skozi treninge, druženje. Vidi se, da je potencial, ampak da je treba še veliko delati,” razmišlja Kek, ki je pohvalil predvsem pristop fantov: “Mislim, da je bil pristop pravi. Fantje so v vsakem ‘duelu’ pokazali, da so v reprezentanci Slovenije. Tudi v igri je bilo nekaj lepih stvari. Mogoče sem pogrešal malo več odločnosti, predrznosti, da bi zadeve izpeljali do konca.

Slovenija je na prvi tekmi pod vodstvom Keka zaigrala v dveh igralnih sistemih (4-4-2 in 4-2-3-1). Pri prvem sta padla oba zadetka, v nadaljevanju pa sta mreži na eni in na drugi strani mirovali.

Igralca v napadu sta realizirala, kar je ekipa pripravila. To sta storila mojstrsko. Vombergar je pokazal vztrajnost, karakter, željo, kar ga je na koncu nagradilo,” je še povedal in sklenil, da ga motijo predvsem naivno prejeti goli: “Ampak pravim, toliko so bili v tem treningu, druženju, da bi rabili več mirnosti. Vendarle pa so prvič igrali skupaj.

Keka in slovensko reprezentanco že marca čaka začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Tam pa ne bo Kevina Kampla, ki, kot je poročala Televizija Slovenija, po Kekovih besedah do preklica, zaradi osebnih razlogov, ne bo igral za reprezentanco.