Novaković: Za Kampla bom premikal gore, potrebujemo ga!

Reprezentance 29. Mar 201916:57 > 17:07
Getty Images

"Kevin Kampl še zdaleč ni končana zgodba. Naredili bomo vse, da ga vrnemo in bo spet igral za Slovenijo," je za Sportal povedal Milivoje Novaković. Se bo član nemškega RB Leipziga vrnil v slovensko reprezentanco?

Milivoje Novaković, drugi najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance in tesen sodelavec povratnika na selektorsko klop Matjaža Keka, je razkril, da bodo na Nogometni zvezi Slovenije do junija storili vse, da bi v izbrano vrsto vrnili Kevina Kampla.

Kampl je po odhodu Tomaža Kavčiča pred novembrskim zaključkom lige narodov sporočil, da za reprezentanco zaradi osebnih razlogo ne bo več igral. 28-letnik se je tako hitro poslovil od reprezentance, v kateri mu ni uspelo pustiti željenega vtisa. Njegov status se ni spremenil niti s prihodom novega selektorja, ki pa je imel na prvih dveh tekmah v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo velike težave predvsem na sredini igrišča. Na NZS so se zato odločili, da do junijskega nadaljevanja kvalifikacij za Euro 2020 skušajo prepričati Kampla, da znova zaigra za Slovenijo.

Če bo treba, bom premaknil goro, da ga pripeljem nazaj. Krvavo ga potrebujemo. Z Janom Oblakom, Josipom Iličićem in Kevinom Kamplom bo to povsem druga zgodba. Razumem ga, da je imel težave. Dogajalo se mu je marsikaj v osebnem življenju, potem še slabi rezultati in slabo vzdušje okoli reprezentance, a zdaj je pred nami povsem druga zgodba,” je za Siol Sportal slikovito povedal Milivoje Novaković, tehnični vodja izbrane vrste.

Vem, da je velik profesionalec. Že vrsto let igra v Nemčiji, tam drugače ne more biti, to dobro vem, saj sem bil v Nemčiji tudi sam. Seveda se je treba pogovoriti tudi z nekaterimi igralci, a mislim, da s tem ne bo težav. Če pokaže željo, če bo kazal pravi odnos, v kar ne dvomim, tako kot seveda ne dvomim niti v njegovo kakovost, potem se bo vrnil nazaj, a počakajmo,” še dodaja legendarni Novagol.

Kampl je za Slovenijo odigral 28 tekem in dosegel dva zadetka. V tej sezoni je v dresu Leipziga v vseh tekmovanjih odigral 31 tekem in se podpisal pod dva gola ter dodal še sedem asistenc.