Pukki "Zmajeve" spravil v težave

Reprezentance 8. Jun 201919:44 > 19:57
Valerio Pennicino/Getty Images

Nogometna reprezentanca BiH je na gostovanju na Finskem (2:0) doživela prvi poraz v kvalifikacijah za nastop na Euru 2020 in se spravila v precej nezavidljiv položaj.

Izbranci Roberta Prosinečkega so odigrali pod pričakovanji, a tudi v takšni podobi so imeli nekaj lepih priložnosti, da bi zatresli mrežo domačih. Vse zapravljene priložnosti je na drugi strani znal kaznovati Teemu Pukki. Napadalec Norwicha je zadel v 56. in 68. minuti ter poskrbel za prvi poraz “zmajev” v tem kvalifikacijskem ciklusu.

Poraz na severu Evrope bo bržkone poskrbel za alarm v taboru BiH, saj so še drugo tekmo zapored ostali brez zmaga, potem ko so proti Grčiji zapravili vodstvo z 2:0. Bosanci imajo štiri točke, medtem ko so Finci skupaj z Italijo na prvem mestu s šestimi.

Na drugi tekmi skupine J je Armenija za svojo prvo zmago s 3:0 odpravila Lihtenštajn.

Severna Irska je na gostovanju v Estoniji slavila z 2:1, Madžari so v Azerbajdžanu slavili s 3:1 in nadgradili zmago proti Hrvatom v prejšnjem krogu, Moldavija je bila z minimalnih 1:0 boljša od Andore, Rusi pa so San Marinu nasuli kar devet zadetkov. S štirimi zadetki je blestel Artem Dzyuba.