Kek: Videla se je negotovost, čutila se je napetost

M24.si

Slovenija je v soboto v Stožicah na predzadnji tekmi v tem kvalifikacijskem ciklusu z 1:0 premagala Latvijo. Kaj je po tekmi povedal selektor Slovenije Matjaž Kek?

O zasluženosti zmage ni treba govoriti. Na takšnih tekmah je pomembno, da hitro zadeneš, a nam to ni uspelo. Priložnosti smo imeli dovolj, lahko bi zmagali kot v Rigi. Ob takšnem rezultatu se ti lahko hitro kaj zgodi, a je Oblak odlično reagiral. Zmagali smo popolnoma zasluženo, to pa je tisto, kar je najbolj pomembno,” je po tekmi na novinarski konferenci povedal Kek.

Slovenija v napadu ni bila sproščena. Po dobrem prvem polčasu, ko je naša reprezentanca zapravila ogromno priložnosti, se je v drugem delu dalo opaziti, da so Slovenci igrali v krču.

Zmaga šteje. Tekma bi bila drugačna, če bi hitro zadeli. Videla se je negotovost. Poizkusili smo z dvema napadalcema. Reakcija je bila v redu, nimam kaj reči. Napetost pa je bila prisotna. To se je dalo čutiti,” je še dodal Kek.

Slovenija je z zmago proti Latviji skočila na tretje mesto kvalifikacijske skupine, iz katere na EURO 2020 potujeta Avstrija in Poljska. Prav Poljska bo v torek zadnji tekmec Slovenije v tem ciklusu.