Jokić za NZS o Rusiji, reprezentanci in slovenski ligi

Reprezentance 16. Apr 202020:00 > 20:11
Getty Images

Medtem ko nogometne zelenice trenutno samevajo, ko nogometaši zaradi pandemije COVID-19 trenirajo individualno, smo trenutek, ko ima nekoliko več časa kot ponavadi izkoristili za pogovor z Bojanom Jokićem.

Kapetan slovenske reprezentance in nogometaš, ki je v dresu Slovenije zbral okroglih sto nastopov, se po vrnitvi iz Rusije nahaja na obvezni štirinajstdnevni karanteni.

Bojan, pred kratkim si se vrnil v Slovenijo, kako se ti soočaš s trenutno situacijo?

“Situacija je zelo težka, ne samo pri nas, povsod pri svetu. Pred nekaj smo se z ostalimi legionarji vrnili iz Rusije. Veseli smo, ker smo doma. Taka situacija, toliko okuženih, umrlih .. Vesel sem, da sem s svojimi bližnjimi, da so vsi zdravi. Samo to je pomembno. Zdaj bom v karanteni vsaj do izteka štirinajstih dni, potem pa bomo videli kako bo.”

Pri triintridesetih letih si kapetan reprezentance, za katero si zbral že 100 nastopov. Kakšni so tvoji načrti v reprezentanci?

“Številka je velika, ker sem tako dolgo že v reprezentanci. V prihodnosti imam v načrtu, da se s to generacijo uvrstimo na veliko tekmovanje.”

Bi v zaključku svoje kariere še lahko zaigral v katerem izmed slovenskih klubov ali to možnost izključuješ?

“Nikoli nisem izključil možnosti, da se vrnem v Slovenijo, kjer smo vsi začeli. Tu je baza, domači trenerji so nas naučili igrati nogomet. Ne vem pa, kako se bo odvijala kariera. Trenutno sem v Rusiji, se pa brez problema vrnem v Slovenijo v kakšen klub.”