Leta so le številka, stari ‘lev’ se vrača v reprezentanco

Nogomet 15. Mar 202315:22
Foto: Pontus Lundahl/TT News Agency via AP

Švedski nogometni selektor Janne Andersson je za marčevski uvodni kvalifikacijski tekmi proti Belgiji in Azerbajdžanu za nastop na evropskem prvenstvu 2024 na svoj seznam uvrstil tudi 41-letnega napadalca Zlatana Ibrahimovića.

Ibrakadabra, kot imenujejo Ibrahimovića, bo v primeru nastopa na eni od bližnjih tekem – Švedska se bo z Belgijo pomerila 24., z Azerbajdžanom pa 27. marca – postal najstarejši nogometaš, ki je nastopil v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Zveznik AC Milana, ki se je pred kratkim vrnil na zelena igrišča po rehabilitaciji kolena, bi v tem primeru zrušil tovrstni starostni rekord, ki si ga je doslej lastil italijanski nogometaš Dino Zoff.

Legendarni vratar azzurrov je bil na tekmi proti Švedski 1983 star 41 let, tri mesece in en dan, Ibrahimović pa bo v primeru nastopa na dvoboju proti “rdečim vragom” v predmestju Stockholma star 41 let, pet mesecev in 21 dni.

Ibrahimović je v tej sezoni zaradi poškodbe odigral le tri tekme za AC Milan. V svoji dolgoletni karieri je branil barve številnih imenitnih klubov, kot sta italijanski Juventus in Inter Milano, francoski PSG, angleški Manchester United, španska Barcelona, nizozemski Ajax in ameriški LA Galaxy.

Za švedsko izbrano vrsto je odigral 121 tekem in dosegel 62 golov, kar je absolutni strelski rekord.

Komentari

Vaš komentar