Jasno in glasno, cilj je uvrstitev na Euro (VIDEO)

Nogomet 20. Dec 202220:00 0 komentarjev
Matjaž Kek na novinarski konferenci po koncu tekme. FOTO: Uroš Skaza.

Oddaja Pod prečko se poslavlja od leta 2022. Tokrat izjemoma v torek, ko v naši družbi gostimo predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenka Mijatovića in slovenskega selektorja Matjaža Keka.

V ŽIVO: Pod prečko, 15. oddaja 2. sezone:

Mijatović in Kek sta ocenila, da je bilo leto za slovenski nogomet uspešno, enako pa sta sklenila tudi v povezavi s pravkar končanim SP v Katarju.

V studiu je prevladovalo mnenje, da so Argentinci povsem zasluženo osvojili naslov svetovnih prvakov: “Zgodba z dramaturškim zaključkom,” je dejal Kek.

Z gostoma smo povlekli črto pod nogometno leto 2022, ki je bilo za Slovenijo uspešno. Članski izbrani vrsti se je namreč uspelo obdržati v drugem kakovostnem rangu Lige narodov, v družbi Srbije, Norveške in Švedske je osvojila tretje mesto v svoji skupini.

A pred varovanci selektorja Matjaža Keka je nov velik izziv, kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024, ko bo 24 najboljših evropskih reprezentanc gostila Nemčija.

“Res se veselim kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu. Naj se vse skupaj čim prej začne, saj se mi resnično zdi, da smo pravi,” je o novem ciklusu povedal Mijatović.

“S sistemom 4-2-3-1 smo bili že preveč predvidljivi. S tremi branilci smo sicer takrat v Ligi narodov zaustavili nalet Norvežanov. V nekem trenutku, ko sta dva napadalca prišla na neko raven forme, potem zadeve pač postavim drugače. Sodelovanje med Šeškom in Šporarjem, pa tudi ostalimi nogometaši, je bilo zelo korektno. To me navdaja z optimizmom,” je potencial reprezentance ocenil Kek.

Brez ovinkarjenja – Euro 2024 je imperativ

Selektor je dodal: “Dobil sem kar nekaj kritik, da ne gledam slovenske lige. Ni res. Lahko naštejem številne primere, ko sem vpoklical fante iz Prve Lige Telemach.”

“Ne glede na to, kakšno skupino smo dobili, je vedno cilj uvrstitev na veliko tekmovanje, kar je večkrat povedal tudi gospod selektor. Tudi sedaj ni nič drugače, resnično upam, da bomo uspešni,” je jasno in glasno načrt razkril predsednik NZS, Radenko Mijatović.

Kek je besedam pokimal in mnenje dopolnil z mnenjem, da bo zelo pomemben za razplet kvalifikacij predvsem začetek, ko Slovenija gostuje v Kazahstanu.

V kvalifikacijski skupini Slovenijo čakajo Kazahstan, San Marino, Severna Irska, Finska in Danska, to pa so nasprotniki, ki dvigujejo raven optimizma pri slovenskih ljubiteljih nogometa.

Za konec je stekla še debata o Prvi ligi Telemach, selektor Kek se je ustavil pri vsaki izmed desetih ekip. Ponovitev oddaje je na sporedu jutri (sreda) ob 8.15 uri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!