Poljaki in Lewandowski odločeni: Ne bomo igrali v Rusiji

Nogomet 26. Feb 202211:18 > 16:07 0 komentarjev
Robert Lewandowski. Foto: guliverimage

Poljska nogometna zveza je sporočila, da se ne bo udeležila dodatnih kvalifikacij v Rusiji za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju. Odločitev zveze je podprl tudi Robert Lewandowski.

Poljska reprezentanca bi konec marca v Moskvi morala odigrati tekmo proti Rusiji v sklopu dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Katarju. A če se razmere v Ukrajini ne umirijo, Poljska v Moskvo ne bo odpotovala.

Oglasil se je tudi prvi zvezdnik poljske reprezentance Robert Lewandowski. Na Twitterju je zapisal, da je odločitev poljske zveze pravilna. Ob tem je dodal: “Ne morem si predstavljati, da bi igral tekmo proti Rusiji, medtem ko se v Ukrajini dogajajo oboroženi boji. Za to niso krivi ruski nogometaši ali navijači, a ne moremo se pretvarjati, da se nič ne dogaja.”

V dodatnih kvalifikacijah sta tudi reprezentanci Švedske in Češke, ki se v primeru zmage križajo s parom Poljska – Rusija. Skupaj s Poljaki so tudi Švedi in Čehi že podali izjavo, da se dodatnih kvalifikacij v Rusiji, če do njih pride, ne bodo udeležili.

“To je možen scenarij, da bi se v kvalifikacijah pomerili proti Rusiji. Toda zdi se nam skoraj nepredstavljivo, da bi čez nekaj tednov igrali nogometno tekmo v Rusiji,” je dejal Karl-Erik Nilsson. “Kakor je videti tukaj in zdaj, danes, ni nobene želje, da bi igrali nogometno tekmo proti Rusom,” je še dodal predsednik švedske nogometne zveze.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!