Zahović na Poljskem piše vse lepšo pravljico

Nogomet 9. Dec 202113:10 > 13:261 komentar
Luka Zahović. FOTO: Guliverimages.

Tri novembrske tekme Pogona, trije zadetki Luke Zahovića. Odlično formo nekdanjega nogometaša Maribora so nagradili tudi kapetani poljskih prvoligašev, ki so slovenskega napadalca izbrali za najboljšega posameznika Ekstraklase v mesecu novembru. Potem ko je bil nogometaš Pogona iz Szczecina pred dnevi s strani navijačev izbran za najboljšega igralca svojega kluba, je zdaj prejel še odmevnejše individualno priznanje.

Luka Zahović je tako postal prvi Slovenec, ki se lahko pohvali z nazivom igralca meseca v elitni poljski ligi. Dobra forma 26-letnika se kaže tudi na odličnih rezultatih njegove ekipe, ki je v prejšnjem mesecu enkrat remizirala (0:0 proti Rakówu, Zahović ni igral), in dvakrat zmagala. Slovenski reprezentant se je dvakrat med strelce vpisal ob veliki zmagi proti Legiji iz Gdanska (5:1), zadel je tudi na obračunu s Slaskom (2:1).

Zahović je tako v mesecu novembru najbolj navdušil kapetane klubov elitne poljske lige, ki oddajo svoj glas za najboljšega posameznika lige (še en glas prispevajo navijači z glasovanjem na družbenih omrežjih). Zadnji igralec Pogona, ki je bil izbran za najboljšega posameznika lige, je bil Zvonimir Kozulj – julija 2019.

Pogon je na lestvici poljskega prvenstva splezal že na drugo mesto, za vodilnim Lechom iz Poznana zaostaja le za tri točke.

Komentari

Vaš komentar